2 432 лв. са необходими за месечната издръжка на тричленно

...
2 432 лв. са необходими за месечната издръжка на тричленно
Коментари Харесай

КНСБ: 2 432 лв. е издръжката на тричленно семейство

2 432 лева са нужни за месечната прехрана на тричленно семейство – двама възрастни и едно дете до 14 години.За един работещ, живеещ самичък, нужният чист месечен приход е в размер на 1 351 лева

Това демонстрират данните на КНСБ за прехрана на живота за месец декември, показани от Пламен Димитров.Данните са въз основата на заплата за прехрана за четвъртото тримесечие на 2022 година

„ Това е чистият приход на едно семейство, което значи, че брутните месечни доходи би трябвало да бъдат към 3 000 лева, за която сума доста малко българи могат да се похвалят. Политика по приходите няма, няма и аспект скоро да има. Минималната заплата набъбна два пъти по-малко от темпа на инфлация и като цяло за първа година загубихме своята покупателна дарба и в този смисъл би трябвало да забележим по какъв начин да достигнем равнищата от преди 2 години, а не толкоз да се съпоставяме с другите страни.

Ние имаме рекомендации във връзка с това какъв би трябвало да бъде делът от бюджета като преразпределение, което да отива за труда, тъй като този, който създава плодовете на икономическия напредък, би трябвало и да получава максимален дял от него, а това са жителите ”, подчертаЛюбослав Костов, основен икономист на КНСБ.

За едногодишен интервал повишаването на нужния чист месечен приход е с 366 лева повече за тричленно семейство и с 203 лева повече за едно лице.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР