2/3 от големите парфюмерийни къщи в света, които произвеждат над

...
2/3 от големите парфюмерийни къщи в света, които произвеждат над
Коментари Харесай

В над 2,3 млн. скъпи френски парфюми има от българското „течно злато“


2/3 от огромните парфюмерийни къщи в света, които създават над 2,3 млн. парфюми, употребяват за тях българското „ течно злато “, както е известно розовото масло.

За последните 5 години един от най-големите родни производители на розово масло - „ Българска роза ” АД – Карлово, компанията, която е измежду главните снабдители за парфюмерийните къщи в Грас, Франция, е доставила на водещите производители на парфюми масло от роза Дамасцена, което е било вложено в над 11 млн. парфюми от световноизвестни марки.

Компанията създава и лични линии козметични артикули, които се изнасят, както в цяла Европа, по този начин и в Китай, Виетнам, Южна Корея, Съединени американски щати, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и други Луксозните линии козметика на „ Българска роза ” – Карлово са с качеството на най-скъпите и елитни френски марки.
 Производство на розово масло Производство на розово масло / БГНЕС
На 26 май тази година „ Българска роза “ ще отпразнува 70-тия си празник по време на „ Празника на розата ” в Карлово. Всяка година, в последната събота на май в родния град на Васил Левски се провежда празник, който всекидневно стартира с ритуала "Розобер" в розовите поля край града. От градините с рози празникът се придвижва на централния площад на Карлово. Там на ръце младежи носят Царицата на розите – най-красивата госпожица, определена на едноименния конкурс, а в градския музей на Карлово се провежда проява на розоварене.

„ Българска роза ” АД е учредена през 1948 година От 1997 година компанията е обществено акционерно сдружение с главен акционер „ Стара планина Холд ”. Компанията е член на Българска национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика, на Международната федерация на производителите на етерични масла и аромати (IFEAT) и Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ). Марката „ Българска роза ” – Карлово е притежател на златни медали от редица интернационалните изложби. Дружеството е първият собственик на предпазено название за генезис „ Българско розово масло “ от българското патентно ведомство. /БГНЕС
 Розовият цвят се събира в чували и отива към събовете за варене Розовият цвят се събира в чували и отива към събовете за варене / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР