2 088 156 361 лева е проектът за бюджет на

...
2 088 156 361 лева е проектът за бюджет на
Коментари Харесай

Над 2 млрд. лв. е проектобюджетът на София за 2022 г.

2 088 156 361 лв. е планът за бюджет на София за 2022 година.

Предвидени са вложения във всички стратегически планове – метро, градски кръгове, детски градини, зелен град.

Собствените доходи са 830 милиона лв. – от локални налози и такси. 766 милиона лв. е финансирането на държавни делегирани действия, а точно заплати, осигуровки, прехрана, които ще бъдат до финансирани от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Бюджетът е с 200 милиона лв. повече от предходната година, което се държи на два съществени фактора – увеличение със 100 милиона лв. за заплатите на учителите и 100 милиона от капиталови заеми – създаване на третата линия на метрото и създаване на градските кръгове.

584 милиона лв. е размерът на капиталовата стратегия, част от които са лични средства и от европейски стратегии. 15,3 млн. лева са от страната.

С 92 милиона лв. се обезпечава стартът на строителството на метрото към кв. Левски Г. До края на годината ще стартира строителството и на 6 километра метро в регион „ Слатина “. Продължава да се упорства за средства от Министерски съвет на понижените средства от Плана за възобновяване и развиване в размер на 40 милиона лв.. Тези средства не са заложени в плана за бюджет 2022 на Столичната община.

120 милиона лв. са планувани за създаване и ремонт на пътната инфраструктура - за създаване на огромните обекти - бул. „ Тодор Каблешков “, „ Филип Кутев “, „ Ломско шосе “, общо 16 обекта за създаване. 34 обекта – улици в кварталите ще бъдат ремонтирани във всички региони на София.

88,88 милиона лв. ще бъдат вложени в създаване на канализация.

56,5 милиона лв. са планувани за вложения в образованието. 28 детски градини и детски ясли ще бъдат построени. Има подготвеност да стартира строителство на 15 детски градини. Ще бъде взет и капиталов заем за създаване на детски градини, при подготвеност на регионите за строителство.

70 милиона лв. са за строителство на детски градини и учебни заведения. За по-голямата част от средствата ще помогне страната.

237 милиона лв. ще се обезпечат от такса битови боклуци, които ще бъдат разходвани за почистването на града.

150 милиона лв. са за дофинансиране на градския превоз.

2 милиона ще бъдат вложени в спортни действия. Ще стартира построяването на скейт парк в Северния парк.

София ще има и нова детска поликлиника.

9 милиарда лв. е приносът на София в държавния бюджет, акцентира кметът Фандъкова, която упорства столичната община да получи поддръжка от страната, когато има потребност от финансова помощ.

„ В тази доста комплицирана година осигуряваме вложения в стратегически обекти в града и реализиране на значимите действия за действие на града. Имаме терзание за реализацията на планове през тази година “, сподели Фандъкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР