193 автобуса се движат в момента по улиците на Пловдив

...
193 автобуса се движат в момента по улиците на Пловдив
Коментари Харесай

Едва 193 автобуса от 285 по схема се движат в Пловдив, намаляването им било проформа

193 рейса се движат сега по улиците на Пловдив при транспортна скица от 285 транспортни средства през 29 маршрутни линии. Това на процедура е с 33% по-малко от заложените автобуси в транспортна скица на града, която наподобява няма да се върне в целия си размер.
Прочетете още
На идната сесия Общинският съвет ще гледа предложение, с което да се понижат с 15% рейсовете от транспортната скица за лятото. Мотивите са уличните поправки и пониженият пътникопоток през ваканциите и летните отпуски.

Оказа се, че предлагането е проформа, тъй като и към този миг рейсовете са понижени. По този метод ще се официализира транспортната скица с по-малко рейсове, защото до момента са били с краткотрайни заповеди.

„ Последното решение на Общинския съвет от 2021 година  бе за намаляването на рейсовете до 228 и с краткотрайни заповеди те бяха стигнали до 178. Към днешна дата те са 193, а през есента ще ги увеличим отново до 228 ”, изясни шефът на ОКТ Георги Стоилов.

 Така въпросните 15% са на база 228 рейса, а главната транспортна скица от 285 автобуса към този момент не се взима поради от управляващите. Нещо повече самите превозвачи желали да понижат още повече автобусите, с които се обслужват линиите.

„ Категорично отхвърлихме настояването на превозвачите за в допълнение понижение на транспортните средства през лятото, тъй като това внезапно би влошило качеството на транспортната услуга “, сподели заместник-кметът по превоз Тодор Чонов.

Очаква се през есента да се гласоподават новите написания, които по думите на Георги Стоилов  ще бъдат по-удобни. Обмисля се и разновидността новата линия – 103, която ще се сътвори на идната сесия да бъде предоставена краткотрайно на транспортьор.

„ На процедура с решението се основава линията и в случай че „ Екобус – Пловдив ” не са подготвени до есента с нея, може през краткотраен контракт да я дадем и тя да се създаде, като се види и резултата ”, сподели Стоилов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР