19% от пълнолетните българи имат колебания по въпроса за формата

...
19% от пълнолетните българи имат колебания по въпроса за формата
Коментари Харесай

19% от българите не са сигурни каква е формата на Земята

19% от пълнолетните българи имат съмнения по въпроса за формата на Земята или не могат добре да вдървен въпроса за нейната форма. Това са резултатите от провокативно проучване на Галъп Интернешънъл. За плоската земя - от Мая Димитрова.

 Плоскоземец: Земята няма по какъв начин да е кръгла. Тя е равна, както виждате е равна, това е равна повърхнина.
Плоскоземец. Човек, който има вяра, че Земята е плоска. 8% от българите са изцяло уверени в това. 11% мощно се съмняват, че земното кълбо е кълбо.
Плоскоземец: Аз съм гледал модели на плоската земя, това е плоската земя, тук се върти слънцето, тук се върти луната, т.е. те циркулират по тоя метод, континентите по този начин са подредени, всичко е в една вода, и си плува и то си е направено.
Те очевидно са измежду нас. И повода за това частично се дължи на интернет и обществените мрежи.
Светослав Александров - молекулярен биолог, създател на уеб страницата Космос.бг: Ютюб е изиграло съществена роля за това посредством таргетираните реклами. Ако един човек се интересува от конспирации, той непроменяемо посредством тях стига до теорията за плоската Земя.
Илюзия на познанието. Колкото по-малко знаеш по дадена тематика, толкоз си по-склонен да надценяваш познанията си.
Светослав Александров - молекулярен биолог, създател на уеб страницата Космос.бг: В главите на тези хора е някаква каша. Четат информацията, само че я поясняват по безусловно преломен метод.  © Българска национална телевизия
Човек има вяра единствено в това, в което желае да повярва. Удобно е.
Светослав Александров - молекулярен биолог, създател на уеб страницата Космос.бг: Те са създали една доста стройна система, в която оспорват всичко - огромните географски открития, Магелан, Колумб... Те може да употребяват сателитен телефон в планината и да не имат вяра, че има спътници.
Плоскоземците не имат вяра, че има Космос. Земята за тях е в центъра на Вселената.
Светослав Александров - молекулярен биолог, създател на уеб страницата Космос.бг: Живеят в различен свят, само че това не им пречи да вървят на работа, да изхранват фамилиите си.
Критичното мислене може да върне вярата в кръглостта на Земята, считат учените.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР