19-годишно момче от Карлово се оплака от полицейско насилие, съобщи

...
19-годишно момче от Карлово се оплака от полицейско насилие, съобщи
Коментари Харесай

Полицаи пребили момче, защото не им повярвал, че са полицаи

19-годишно момче от Карлово се оплака от полицейско принуждение, заяви Нова.

По думите на момчето всичко станало в петък, 22 март, към 20.30 часа. Тогава Петър се прибирал към дома си, когато по пътя го настигнал автомобил, от който слезли двама непознати мъже. Тогава момчето се изплашило и побягнало, тъй като си помислило, че желаят да го оберат, а служителите на реда били цивилни - не носили униформа, нито били с патрулка.

"Не разбрах, че това са служители на реда. Шофьорът слезе и ми сподели да си дам документите за инспекция. В идващия миг си сподели значката, само че за мен това не бяха същински служители на реда. Не носеха униформи. Приличаха на крадци.Започнах да тичам. Чух тракване на револвер. Бутнаха ме на земята и започнаха да ме наскърбяват и бият. След това пристигнаха хора, които ми помогнаха ", споделя младежът Петър Маринов.

Бащата на момчето е юрист. Той е извадил здравно на сина си за нанесените контузии и е подал сигнал в полицията и прокуратурата.

Версията на служителите на реда - момчето оказало опозиция при инспекция за владеене на опиати. Момчето даже нанесло лека телесна щета на един от служителите на реда.

Счупили му челюстта с ритник в главата

Наблюдаващият прокурор по случая Димитър Димитров съобщи, че по случая се прави инспекция. "Разпитват се както служителите на реда и Петър, по този начин и други лица, които са били в региона. Момчето е било тествано инцидентно. Действително те са били цивилни. По време на задържането му, момчето още веднъж е оказало опозиция. Тогава е била породена и телесната щета на служителя на реда. Момчето е било освободено след към 2 часа ", сподели той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР