19-годишният Холгер Руне сътвори фурор на тазгодишния Ролан Гарос, достигайки

...
19-годишният Холгер Руне сътвори фурор на тазгодишния Ролан Гарос, достигайки
Коментари Харесай

Непоколебим: Нори спря 19-годишен талант по пътя към втория си пореден 1/8-финал в Шлема

19-годишният Холгер Руне сътвори възторг на тазгодишния Ролан Гарос, достигайки до четвъртфиналите, но по-късно последваха 6 следващи загуби за датчанина. Той записа ранни провали и на подготвителните шампионати преди US Open, само че в Ню Йорк шансът му се усмихна, откакто отричане на Джон Иснър изпрати младока непосредствено в третия кръг. Там го очакваше мач против международния №9 Камерън Нори, който бе извънредно стабилен от началото до края на срещата и справедливо се поздрави с крайната победа след 7:5 6:4 6:1. Така той се класира за втори следващ " мейджър " осминафинал, където му следва дуел против спечелилия всред Андрей Рубльов и Денис Шаповалов.

В дебютния сет Руне бе извънредно нападателен и непрестанно правеше опити да приключи с печеливш удар, които обаче не всеки път се увенчаваха с триумф. Наред с уинърите изобилстваха и непредизвиканите неточности от ракетата на младока и точно това му коства закъснение с пробив и 2:4. Впоследствие той съумя да отрази два сетбола и даже да изравни резултата за 5:5, но незабавно по-късно не устоя на напрежението и инкасира нов брейк, решил изхода на сета в интерес на британеца.

Разочарованието от загубата на миналата част бе очевидно във всеки един удар на датчанина при започване на втория сет, защото той постоянно прибързваше, търсейки скоростна развръзка на точките, а това докара до серия от негови пропуски и пасив от два пробива и 1:4. Младокът стабилизира представянето си в идващите минути и съумя да върне един от брейковете, но това надалеч не бе задоволително против съвършено представящия се Нори и не след дълго любимецът удвои задатъка си в обособените елементи.

Третият сет бе изцяло лишен от конспирация, откакто в него деветият в света бе свел до абсолютния най-малко неточностите и имаше цялостно предимство. От отсрещната страна на мрежата Руне продължи да подхваща неоправдани опасности, поради които инкасира три пробива и се сбогува с очакванията си за присъединяване в осминафиналите на US Open.

A complete performance from Cameron Norrie!
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР