18-годишно момиче от Бяла Слатина страда от прогресиращо изкривяване на

...
18-годишно момиче от Бяла Слатина страда от прогресиращо изкривяване на
Коментари Харесай

Заради бюрократични пречки: Момиче не може да получи помощ от Фонда за лечение на деца

18-годишно момиче от Бяла Слатина страда от прогресиращо деформиране на крайници. Заради бюрократични спънки то губи правото на подкрепяне от Фонда за лекуване на деца.

Сега околните на Ивалина Василева се пробват да съберат 17 хиляди лева посредством дарения.

Деформацията на лявото стъпало стартира, когато Ивалина е на 13 години. „ Започна да получава деформиране в таза, в кръста, в гръбначния дирек от самата походка”, споделя майка й Виолета Симеонова.

От Фонда за лекуване на деца утвърждават слагането на безценен фиксатор, доставен от Съединените щати, само че интервенцията по този начин и не се случва.

„ Явно фондът работи с избрани лечебни заведения, нашият доктор се реалокира в друга – за там не могат да бъдат отпуснати средства и детето остава така”, споделя майка й.

Преди броени дни пристигнал и формалният отвод – пропуснати са всички периоди за гратис лекуване, защото в това време момичето е навършило пълноправие.

На доста меса в Бяла Слатина към този момент се събират дарения. Вкъщи единствено бащата работи и нужните 17 хиляди лева са непостижими за фамилията.

„ Това ми е живота, и да го гледаш по какъв начин му се подиграват, боли я и тя самата страда, и в този момент ни слагат в това състояние, че да не можем да помогнем на детето, е страшно”, споделя майка й.

Ако желаете на помогнете на Ивалина можете да дарите на:

BG24BUIB98885050603000
BIC:BUIBBGSF СИБАНК ЕАД
Титуляр: ИВАЛИНА ГЕОРГИЕВА ВАСИЛЕВА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР