18-годишната Дебора Михайлова, накълцана зловещо от анонимен засега насилник, макар

...
18-годишната Дебора Михайлова, накълцана зловещо от анонимен засега насилник, макар
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ в Narod.bg: Дебора осъдила първото си гадже, правили любов, докато тя била в 6-и клас

18-годишната Дебора Михайлова, накълцана злокобно от неизвестен към този момент принудител, въпреки за зверството да е упрекнат престъпно проявеният охранител Георги Николаев Георгиев, е имал разправии с Темида още на нежната възраст от 13 години, научи Narod.bg от собствен източник в Стара Загора.

Оказа се, че едвам в шести клас Дебора е била част от правосъден развой против първото й гадже – С. В. М., който бил упрекнат, че правил обич с девойката, до момента в който тя била на 13 години едвам в 6-и клас.

Младежът е наказан по чл.151,ал.1 за това, че не неустановени дати в интервала от месец май 2018 година до 26.01.2019 година в Стара Загора и в с. Шаново (тук живее и майката на Дебора, б.ред.), общ. Мъглиж, в изискванията на продължавано закононарушение се е съвкупил с лице, ненавършило 14-годишна възраст – Дебора Красимирова Михайлова, родена на ***г., като осъщественото не съставлява закононарушение по чл.152 от Наказателен кодекс.

Това дело е повода палавата майка на Дебора – Ивелина, да получи 10 000 лв. за породените с действието неимуществени вреди, изразяващи се в болки и премеждия, ведно със законната рента от датата на увреждането – 31.05.2018 година, до окончателното погашение.

Не е загадка, че родителите на накълцаната старозагорка живеят разграничени – Ивелина в с. Шаново, бащата Красимир в с. Даскал Атанасово, написа източникът на Narod.bg.

ФАКТИТЕ (извадка от досиетата по делото)

Свидетелката Дебора Михайлова, родена на ***г., живеела дружно със своите родители в дома им в с. Шаново, общ. Мъглиж. Когато била на 12 години посредством общи познати се срещнала с подсъдимия С.М. ***. Оттогава те почнали да се движат дружно в една компания.

Постепенно станали другари. Родителите на Дебора – Ивелина и Красимир, знаели за тяхното другарство,като подсъдимият М. постоянно посещавал дома им и даже участвал на фамилни празници, в това число и на 13-я рожден ден на Дебора, състоял се на 01 март 2018 година.

В този интервал родителите на Дебора. неведнъж предупреждавали подсъдимия другарството им да не прерасне в интимна връзка, защото щерка им е малолетна. В отговор подс.М. ги уверявал, че знаел това и нямал такива планове към нея.

През 2018 г.в интервала преди месец май подс. С.М. решил да предложи на Дебора да станат гаджета. Пострадалата приела предлагането на подс.М.. След това почнали да показват връзката си, като всички от обкръжението им към този момент знаели, че те двамата са двойка.

По това време Дебора била ученичка в 6-и клас в 9-то ОУ „ Веселин Ханчев “ Подс.М. и Дебора прекарвали доста време дружно, като подсъдимият постоянно я посещавал и в учебното заведение в Стара Загора.

На неустановена дата през м. май 2018 година, до момента в който били сами в дома на Дебора, подс.М. й предложил да вършат секс, като й обяснил, че няма нищо ужасно. Дебора се съгласила. Тогава за първи път двамата осъществили сексуален контакт. След това връзката им траяла, както и интимните им връзки до януари 2019 година

В интервала май 2018 година до януари 2019 година на неустановени дати подсъдимият С.М. неведнъж осъществявал сексуален контакт със Дебора на разнообразни места – както в дома й, по този начин и в къщата на бабата и дядото на подсъдимия.

Двамата си правили фотоси дружно, демонстрирайки интимни връзки. Подсъдимият постоянно я посещавал в учебно заведение, чували се по телефона, ходели си на посетители.

В един миг подсъдимият почнал да ревнува Дебора, като даже си разрешавал да я наскърбява пред приятелите им и даже да я удря. Често момичето се прибирало смутено и със синини в дома си. В разследване на това родителите на Дебора почнали да подозират за интимни връзки сред нея и подс. М.

Последният сексуален контакт сред двамата бил на 26 януари 2019 година Тогава подсъдимият и Дебора били в дома на очевидец К. в с. Шаново дружно с неговата другарка св.К.

Там за да останат уединено подсъдимият извикал Дебора в една от стаите на къщата. След това изискал от нея още веднъж да вършат секс. Дебора не желаела, само че се съгласила, тъй като имала усеща към него. След като завършили, се върнали при двамата очевидци и всички дружно излезли на разходка.

 Майката на Дебора…

В този интервал родителите на Ивелина и Красимир, подозирайки, че връзките им не са единствено другарски, провели диалог с щерка си като й споделили, че би трябвало да прекрати контактите си с подс.М.

Започнали да я лимитират и да не я пускат да излиза. Това не било признато добре от подсъдимия ухажор на щерка им.

Малко по-късно майката Ивелина получила от чужд профил в приложението „ месенджер “ фотоси на щерка си, на които се виждало, че тя е гола,л егнала до подсъдимия М.

В последвал диалог сред нея и Дебора последната си признала, че е имала многократен сексуален контакт с подс.С.М.

Чула това от щерка си, майката изпратила получената фотография на бащата Красимир и му разказала за случилото се. След това била сезирана прокуратурата на Република България.

По време на процеса подсъдимият ухажор на Дебора С. В. М. се признал за отговорен.

Предвид изложеното подсъдимият М. следва да бъде приет за отговорен по повдигнатото му обвинение-и осъден.

При съвкупната преценка на тези условия съдът намира, че наказателната отговорност на подс.М. следва да се осъществя при превес на смекчаващите виновността условия като следва да му се дефинира наказване в размер малко над планувания в закона най-малко,а именно-ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, чийто размер на съображение чл.58а,ал.1 от Наказателен кодекс следва да се понижи с една трета и по този начин на подс.М. да се наложи наказване в финален размер от ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, чието осъществяване на съображение чл.66,ал.1 от Наказателен кодекс следва да се отсрочи за период от ТРИ ГОДИНИ.

Реклама

Пожарна охрана ГРАЖДАНСКИЯ ИСК:

 В резултат на незаконното действие на подс.М. гражданската ищца Дебора претърпяла неимуществени вреди-болки и премеждия, които следва да се обезщетят от подсъдимия М..На съображение чл.52 от Закон за задълженията и договорите размерът на компенсацията следва да се дефинира от съда по правдивост. Подсъдимият М. следва да заплати на гражданската ищца Дебора със единодушието на майка й Ивелина. сумата от 3 000 /три хиляди/ лв., представляваща обезщетение за породените с действието неимуществени вреди-болки и премеждия, ведно със законната рента от датата на увреждането -3 1.05.2018г.до окончателното погашение.

Следователно в тази си част – до 3 000 лв., предявеният цивилен иск е състоятелен и потвърден и следва да се почете в тази си част, а в останалата част – до претендираните 10 000 лв. следва да се отхвърли като безпочвен и необоснован в тази си част.

На осн.чл.189,ал.3 от Наказателно-процесуален кодекс подс.М. следва да заплати по сметка на ОД Министерство на вътрешните работи Стара Загора направените по делото разходи за техническа експертиза и за КСППЕ в размер на 426,16 лева; на гражданската ищца Дебора със единодушието на майка й Ивелина следва да заплати направените от нея по делото разходи в размер на 3900 лева; на съображение цена № 1 на Министерство на правосъдието следва да заплати по сметка на КРС държавна такса върху почетения размер на гражданския иск в размер на 120 лв..

Водим от горните претекстове съдът постанови присъдата си.

Районен арбитър:

Номер ……                                        

Година 2020              Град Казанлък

В ИМЕТО НА НАРОДА

Казанлъшки областен съд                                  І-ви углавен състав

На двадесет и шести февруари                                              Година 2020

В намерено съвещание в следния състав

Председател:  НЕВЕНА ИВАНОВА                                                                   

Съдебни заседатели

        Й.М.

        Д.Г.

Секретар: Ана ЦАНОВА

Прокурор: ТАНЯ ДИМИТРОВА

като прегледа докладваното от съдия-докладчика Невена Иванова

НОХ дело № 1407  по разказа за 2019 година

П Р И С Ъ Д И:

ПРИЗНАВА ПОДСЪДИМИЯ С.В.М. – жанр. на ***г*** с. Д., неженен, приблизително обучение, неосъждан, с ЕГН – **** за ВИНОВЕН в това, че на неустановени дати в интервала от месец май 2018г. до 26.01.2019 година в гр. Стара Загора и в с.Ш., общ.М., в изискванията на продължавано закононарушение се е съвкупил с лице ненавършило 14-годишна възраст – Д.К.М., родена на ***г. като осъщественото не съставлява закононарушение по чл.152 от Наказателен кодекс, заради което и на съображение чл.151, ал.1, вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.58а, във вр. чл.58а, алинея 1, във вр. с член 54  от Наказателен кодекс, във вр. с член 373, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс го ОСЪЖДА НА ЕДНА ГОДИНА  И ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от Наказателен кодекс ОТЛАГА осъществяването на по този начин наложеното наказване за период от ТРИ ГОДИНИ.

 Задникът, който пикселирахме, е на Дебора, която се чекне в клуб „ Ноар “ в Казанлък

ОСЪЖДА подсъдимия С.В.М. /със снета самоличност/ да заплати на свидетелката  и цивилен просител Д.К.М. /със снета самоличност/, със единодушието на майка и И.Б.М.  сумата от  3 000 лв., представляваща обезщетение за породените с действието неимуществени вреди,  изразяващи се в болежка и премеждия, ведно със законната рента от датата на увреждането – 31.05.2018г. до окончателното погашение, а в останалата част до предявените 10 000 лв. ОТХВЪРЛЯ предявения  от свидетелката  и цивилен просител Д.К.М., със единодушието на майка и И.Б.М.  като безпочвен и недоказан  в тази си част.

ОСЪЖДА подсъдимия С.В.М. да заплати по сметка на ОД Министерство на вътрешните работи СТАРА ЗАГОРА, направените по делото разходи за техническа експертиза и за КСППЕ в размер 426,16 лв..

ОСЪЖДА подсъдимия С.В.М. да заплати на свидетелката  и цивилен просител Д.К.М., със единодушието на майка и И.Б.М. от нея  направените по делото разходи в размер на  3900 лв., както и да заплати по сметка на КРС държавна такса върху почетения размер на гражданския иск в размер на 120 лв..

ПРИСЪДАТА предстои на обжалване и протестиране пред Старозагорският областен съд в петнадесетдневен период от през днешния ден.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР