18-годишна родилка от град Стралджа почина в болницата в Ямбол.

...
18-годишна родилка от град Стралджа почина в болницата в Ямбол.
Коментари Харесай

Смърт на родилка в Ямбол: Забавили ли са се спешните медици заради пациент с COVID-19?

18-годишна родилка от град Стралджа умря в болничното заведение в Ямбол. Роднините й настояват, че незабавните медици се отзовали, поставили й инжекция, само че я оставили да чака, с цел да транспортират пациент с COVID-19, заяви

Янка Атанасова е доведена в болничното заведение в Ямбол в безсъзнание. Родилката била в напреднала бременност, терминът й за раждане бил на 20 ноември.

" Веднага е обслужена, качена в родилна зала, само че след към 10 минути макар всички реанимационни мероприятия, които дежурният екип е направил, тя умира. Случаят се развива единствено за към 10-15 минути ", изясни доктор Панайот Диманов, който е шеф МБАЛ " Св. Пантелеймон " Ямбол.

Аутопсията открива, че причина за гибелта на родилката е еклампсия, тежко заболяване с поява на гърчове по време на бременност.

" Ако не се вземат съответни, бързи ограничения, процентът на смъртност е доста висок. В нашата болница най-малко от 15-20 години подобен случай, който приключва със гибел ние сме нямали ", споделя Диманов.

Родилката е от град Стралджа, единствено на 25 минути от регионалния център Ямбол. Близки и съседи упрекват незабавните медици. Дежурният фелдшер пристигнал с колата за спешна помощ и сложил инжекция на Янка.

" И момичето я пусна тука и потегли някъде другаде по неотложност за някакъв Коронавирус, той по този начин ли не можа да реши този лекар, че това момиче умира, дава душа! ", споделя комшия на Янка.

Роднините на родилката се молили на медиците.

" Вдигни я, закарайте я в болничното заведение, той отхвърли да я закара. Каза, че има един пациент с ковид и щял по-късно да я вземем, като се връща. Той като потегли, минаха два часа, а да пристигна, а да пристигна, момичето просто съобщи се! ", изясни Милчо Василев, чичо на Янка.

Линейката се връща назад за родилката.

" Когато я закара, лекарят вика доста късно я докарахте, лекарят просто в Ямбол се учуди, няма късмет да живее, три инсулта. Той като удари инжекцията, след нея три инсулта получава момичето ", добавя Василев.

В Спешния център в Стралджа отхвърлиха коментар.

Не е отхвърлен нито адрес, нито сигнал, по този начин шефът на ямболската незабавна помощ доктор Веселина Коева разяснява случая. Извършва се инспекция, формирано е досъдебно произвеждане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР