18-годишен стрелец от латиноамерикански произход уби 14 деца на възраст

...
18-годишен стрелец от латиноамерикански произход уби 14 деца на възраст
Коментари Харесай

КОШМАР: Психясал тийн застреля 14 деца в училище в Тексас

18-годишен стрелец от латиноамерикански генезис умъртви 14 деца на възраст сред 7 и 10 години и техен учител в начално учебно заведение " Роб " в Увалде, Тексас. Нападението в дребната община на към час път от границата с Мексико е последното от поредицата смъртоносни офанзиви в Съединени американски щати, където борбата за ограничение на достъпа до огнестрелно оръжие е ежедневна.

Губернаторът Грег Абът, който приказва на конференция, съобщи, че се допуска, че стрелецът на име Салвадор Ромас е прострелял баба си, преди да се насочи към началното учебно заведение " Роб " към обяд, като е изоставил автомобила си и е влезнал с револвер, а евентуално и с пушка. " Той умъртви по отблъскващ и неясен метод 14 възпитаници и един преподавател ", сподели Абът.
 Emergency personnel gather near Robb Elementary School following a shooting, Tuesday, May 24, 2022, in Uvalde, Texas. (AP Photo/Dario Lopez-Mills)
Губернаторът съобщи, че обвиненият, който разказа като локален младеж и жител на Съединени американски щати, също към този момент не е сред живите, като добави, че " се счита, че отзовалите се служители на реда са го умъртвили, без да има съответна информация ". На фрагментите от охранителните камери се вижда по какъв начин дребни групи деца се провират през паркирани коли и рейсове, някои от тях се държат за ръце, до момента в който бягат под полицейски конвой от учебното заведение, в което се образоват възпитаници на възраст от към 7 до 10 години. Това е най-смъртоносният сходен случай, откогато през 2018 година в Паркленд, Флорида, бяха убити 14 възпитаници от гимназията и трима възрастни чиновници - и най-лошият в начално учебно заведение след стрелбата в " Санди Хук " в Кънектикът през 2012 година, при която бяха убити 20 деца и шестима чиновници.

 Police outside of Robb Elementary School in Uvalde, Texas, following the deadly shooting

Белият дом подреди знамената да бъдат спуснати на половина в символ на печал в памет на жертвите, чиято гибел провокира потрес в страната, към момента белязана от ужаса в Санди Хук. Президентът Джо Байдън е бил осведомен за стрелбата и по-късно трябваше да направи послание към нацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР