18.00 ч. във фоайето на Регионална библиотека Дора Габе“. Добричките

...
18.00 ч. във фоайето на Регионална библиотека Дора Габе“. Добричките
Коментари Харесай

Представят „Екстазис“ от Радослав Бимбалов в добричката библиотека на 2 август

18.00 ч. във фоайето на Регионална библиотека „ Дора Габе “. Добричките читатели ще имат опция да се срещнат с създателя и да се допрян до прочувствения свят на изтънчено написания и с нюх към езика разказ, издание на „ Сиела “.

Входът е свободен!

Из „ Екстазис “

Очите ти са пускали сълзи, рисувал си мустаци с химически молив, парил си устни в гореща чорба, падал си от череша, ял си плесници, пукал си балон, духал си глухарче, губил си разум, редял си възбудени думи, засмуквал си непознат език. Имаш доказателства, че те е имало. Аз нямам. Казвам се Михаил. Работя за този, който е основал всичко. Събирам последните дихания на умиращи хора. Разбрах за какво са му. И ще ви кажа.

Михаил евляво, на място, където няма мемоари, усеща и имена. Задачата му е да събира и съхранява последния мирис на умиращите хора. Но от време на време даже вляво се случва нещо, което трансформира разпоредбите вечно. Кое е това, което може да победи гибелта и да обърка даже основателя?

За създателя

Радослав Бимбалов (р. 1973 в Пловдив) издава първия си разказ на 25 години. „ Аз, фанатика “ (изд. „ Хермес “, 1998) е посрещнат с интерес от читателите и макар че продължава да написа публикации за редица медии и да разгласява разкази в общи сборници, в идващите 23 години създателят взема решение да не издава независима книга. По негови думи – тъй като не е подготвен, би трябвало занапред да опознава хората и да се учи да написа. През 2022-ра излиза неговият алманах с разкази „ Млък “ (изд. „ Сиела “, 2022), който попада в номинациите за премиите „ Перото “ и „ Хеликон “ и печели влиятелното трето място в състезанието „ Национална литературна премия „ Йордан Радичков “. Според Бимбалов „ Млък “ е бил генерална подготовка за „ Екстазис “.

Радослав Бимбалов е измежду основателите на една от най-креативните рекламни организации The Smarts.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР