175 души са починали от коронавируса в Италия за последното

...
175 души са починали от коронавируса в Италия за последното
Коментари Харесай

175 смъртни случая за денонощие в Италия

175 души са умряли от ковид в Италия за последното денонощие, съобщи ръководителят на гражданска отбрана на страната Анджело Борели, представен от РИА Новости.
" Броят на смъртните случаи е 175 ", сподели той на брифинг, с което броят на умрелите от болестта доближи 1411.
Общият брой на случаите на коронавирусна зараза в Италия се е нараснал с съвсем 3 500 за денонощие - в този момент има 21 100 заболели, като в тази цифра са включени и тези, които са се възстановили. Вчера инфектираните са били 17 600 души, като растежът е бил 2 500 нови инфекции за ден.
Борели акцентира, че в Италия е записано и нарастване на броя на възстановилите се от болестта.
" Днес отчетохме 527 оздравели, с което общият им брой стана 1966 ", сподели той на брифинга. През миналите дни динамичността на възобновяване не надвишаваше 200 инфектирани дневно.
Борели засегна и казуса с дефицита на медицински маски. Според него на месец в Италия са нужни 90 милиона. " Сключихме контракти за 55 милиона, от които над 5 милиона бяха доставени. Границите на страните, които изнасят се затварят: Индия, Румъния, Русия го направиха ", сподели той.
Според статистиката на Службата за гражданска отбрана на Италия, броят на осъществените проби за ковид се е нараснал от 97 хиляди на 109 хиляди. От повече от 17 000, които имат вируса, по-малко от половината са приети в болница със признаци.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 14 март
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР