1723 литра етилов алкохол и 18 323 литра вино без

...
1723 литра етилов алкохол и 18 323 литра вино без
Коментари Харесай

Митничари задържаха над 20 хиляди литра алкохол край Пловдив

1723 литра етилов алкохол и 18 323 литра вино без документи задържаха митнически чиновници от Пловдив при две инспекции - в Перущица и в Пещера. Това оповестиха от пресцентъра на институцията.

Митнически мобилни групи ревизират икономически двор с голям брой постройки в Перущица. На адрес са регистрирани два профилирани дребни обекта за филтрация. Установеното количество е 1220 литра, откритият алкохол е конфискуван и арестуван. До привършване на инспекцията не са показани документи за заплатен, гарантиран, начислен данък.

В друга сграда на същия парцел митническите чиновници открили незаконен завод за произвеждане на бяло и алено вино, оборудван с ферментатори и средства за бутилиране. Към момента на инспекцията там са съхранявани 18 323 литра вино.

При друга инспекция на частен парцел в Пещера мобилна митническа група е открила апаратура за преваряване на алкохол без регистрация по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Инсталацията, с съдържимост към 200 литра, се помещавала под заслон, до жилищна сграда и все още на инспекцията е била в работен режим. В хода на инспекцията в гараж до жилищната сграда са открити и съдове с етилов алкохол, с общо количество 500 литра.

Работещото оборудване за преваряване също е демонтирано и конфискувано от Митница Пловдив, откакто не са показани уверение за регистрация по ЗАДС и документи за заплатен данък. По случая е формирано административно-наказателно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР