17 милиона снаряда и 350-400 милиарда долара. Толкова е необходимо

...
17 милиона снаряда и 350-400 милиарда долара. Толкова е необходимо
Коментари Харесай

Залужни поискал от САЩ 17 млн снаряда и $350-400 млрд, оплакал се, че екипът на Зеленски му пречи

17 милиона снаряда и 350-400 милиарда $. Толкова е належащо на Украйна, с цел да си върне териториите, които имаше при оповестяването на независимостта през 1991 година

Това е декларирал главнокомандващият въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ген. Валерий Залужни на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин по време на визитата му в Киев на 20 ноември, написа " Украинская истина ", като се базира на лични източници.

По данни на изданието Залужни споделил с Остин и някои от плануваните интервенции на фронта.

Пред " Украинская истина " почитан служител от ВСУ споделя: " На Остин бе казано, че са нужни 17 милиона снаряда. Той, меко казано, се изненада, защото в целия свят не могат да се съберат толкоз ".

Освен всичко друго, съгласно източника, Остин също по този начин разказал, че Залужни му се оплакал от намесата на Офиса на президента (Володимир Зеленски): " Остин по-късно ни описа, че Залужни му се оплакал, че от Офиса му пречат. Ясо е, че и президентът е схванал за тези диалози. А това не оказва помощ за доверието. "

В същото време от администрацията на Зеленски се притесняват, че в случай че Залужни бъде отхвърлен, това ще помогне за неговата политическа кариера, написа " Украинская истина ". Затова огромна част от екипа на Зеленски е изрично срещу уволнението на Залужни.

По-рано Пентагонът опроверга информации в медиите, че доставките на снаряди за Украйна са намалели с една трета.

" Четох тези истории. Не бих приела тези изказвания. Ние успяхме да снабдим Украйна с всичко необхадимо за контранастъплението и ще продължим да я доставяме с това, което ѝ е нужко, когато идва зимата ", съобщи прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх на брифинг.

Съобщава се още, че Съединени американски щати имат намерение да изкупят от Гърция 75 000 снаряда за украинската артилерия. За това написа гръцкото издание Ekathimerini. Цената на договорката се дефинира на 47 милиона $. Обсужда се закупуването на муниции диаметър 105, 155 и 203 мм.

По-рано украински бойци под Авдеевка описаха, че в този момент употребяват 10 пъти по-малко снаряди, в сравнение с при защитата на Бахмут, напомня " Украинская истина ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР