17 Март AMD обяви мобилните процесори от серия Ryzen PRO

...
17 Март AMD обяви мобилните процесори от серия Ryzen PRO
Коментари Харесай

AMD пусна процесорите Ryzen PRO 5000 с архитетектура Zen 3

17 Март
AMD разгласи мобилните процесори от серия Ryzen PRO 5000. С тях компанията стартира да предлага своята най-нова 7-нанометрова архитектура Zen 3 във високия клас бизнес преносими компютри. Снабдени с технологии за подсилена многослойна сигурност от корпоративен клас, новите мобилни чипове от серия 5000 са основани да посрещнат условията на актуалните бизнес консуматори, уверени са от AMD.

Първите мобилни машини с тези процесори ще се появят при започване на 2-рото тримесечие, създадени от HP и Lenovo, а до края на годината броят на AMD-базираните корпоративни преносими компютри се чака да нарасне трикратно.

" Навигирането във все по-разпръснатата работна среда изисква повече продуктивност и сигурност от нашите професионални преносими компютри. Бизнесът би трябвало да бъде убеден, че влага в технологии, които ще отговорят на потребностите на техните чиновници, без значение дали работят отдалечено или от офиса, споделя Саид Мошкелани, старши вицепрезидент и общоприет управител на поделението Бизнес клиенти в AMD. Новите мобилни процесори AMD Ryzen PRO 5000 серия доста усилват опциите на ултратънките корпоративни портативни компютри и дават най-хубаво в класа потребителско преживяване с водещи характерности, извънреден живот на батерията и мощни функционалности за сигурност за всяка работна среда. "

Настоящият флагман на серията, AMD Ryzen 7 PRO 5850U, е с 8 ядра и 16 влакна и предлага до 57% по-висока многонишкова продуктивност от конкуренцията, по данни на компанията. От там допълват, че чипът е планиран " за все по-високите условия за работливост, като обезпечава до 23% по-висока продуктивност в публикуваните приложения за работливост от конкуренцията ". Останалите два продукта Ryzen 5 PRO 5650U и Ryzen 3 PRO 5450U са оборудвани надлежно с 6 и 4 ядра.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР