17-годишният руснак Владислав, който на 1 януари привечер уби баща

...
17-годишният руснак Владислав, който на 1 януари привечер уби баща
Коментари Харесай

Тийнейджър убил пияния си баща, за да спаси майка си

17-годишният руснак Владислав, който на 1 януари по здрач умъртви татко си Антон в дома им в аксаковското сelo Осеново, е работил при неизбежна самозащита. Това стана ясно след съвещание на Варненския областен съд, който отхвърли настояването на прокуратурата момчето да бъде арестувано под стража и го пусна на независимост.
Докато чака финала на следствието, младежът ще бъде под надзора на контрольор от Детска педагогическа стая в Аксаково. Във съдбовния първи ден от новата година 42-годишния му татко изпил солидно количество алкохол и вдигнал скандал на брачната половинка си Светлана. Започнал да я души. Владислав опитал да го спре и също отнесъл няколко удара. Тогава сграбчил нож и наръгал татко си, с цел да избави майка си. Ударът обаче се оказал съдбовен и едрият мъж умрял на място. Подробностите към драмата описа юристът на момчето Юлиян Георгиев, защото съвещанието на съда мина при закрити порти.
На влизане слабичкият Владислав криеше лицето си, само че след това излезе от залата със смъкната качулка. По лицето на майка му Светлана имаше забележими следи от побой, които тя се опита да прикрия със слънчеви очила. Семейството е родом от Москва, а членовете му имат статут на непрекъснато пребиваващи в България. Преди 5 година купили парцел край Осеново и почнали да строят дом, който още не е завършен. Владислав посещавал учебно заведение в града, бил първенец и постоянен участник в олимпиади и състезания. У дома обаче царял пъкъл, защото татко му постоянно пиел и ставал нападателен.
Малкото съседи в близост постоянно чували гневни крясъци и виждали брачната половинка насинена. Официални сигнали до институциите за домашно принуждение обаче не са били подавани, разясни юрист Георгиев. Той бе безапелационен, че работното обвиняване на прокуратурата за съзнателно ликвидиране би трябвало да бъде поправено, защото клиентът му е работил в изискванията на неизбежна самозащита, спасявайки живота на майка си и своя личен. В 3-дневен период ще стане ясно дали Окръжната прокуратура ще стачкува най-леката мярка за неотклонение, която съдът наложи на момчето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР