17-годишната Стилияна Николова завоюва четири медала за България на световното

...
17-годишната Стилияна Николова завоюва четири медала за България на световното
Коментари Харесай

Стилияна Николова: Искам да стана актриса

17-годишната Стилияна Николова завоюва четири медала за България на международното състезание по художествена гимнастика, което се организира в София. Страната ни нямаше отличие в самостоятелния многобой от 2001 година Тогава тя даже не е била родена, а с представянето си в " Арена Армеец " Стили си завоюва и квота за олимпийските игри в Париж през 2024 година

" Горда съм, че показах България на такова равнище и че за следващ път доказахме, че българската школа е на едно превъзходно равнище ", сподели грацията в предаването " Тази събота " по bTV.

На международното Николова остана единствената ни гимнастичка в самостоятелния многобой, откакто Боряна Калейн се разболя тъкмо преди надпреварите.

" Ключова роля играеха хората, които бяха до мен. Целия екип, който направи по този начин, че да не чувствам цялото това напрежение и отговорност. Винаги са ме учили, че всяко едно съревнование е еднообразно, без значение дали е държавно или международно. Подготовката ми беше значима душевен, с изключение на физически. "

" От дребна съм израснала с готовност за изява, за победа и игра. "

Родителите на Стили живеят в Кайро. Самата тя е отраснала там. " Когато е в отмора се опитваме да я разнообразим отвън тренировките. Каквото пожелае. Гордостта на един родител е постоянно голяма, когато детето надминава неговите благоприятни условия ", сподели майка й Паулина Николова, която се включи от Египет.

Стили към този момент мисли и за кариерата си след художествената гимнастика. И продължава да мечтае самоуверено: " Искам един ден да стана актриса. Не върша нищо в този момент, само че откакто приключа със спортната си кариера може би ще се запиша в НАТФИЗ ", сподели още тя.

btvsport.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР