17 години след големия пожар, изпепелил част от Студентския дом

...
17 години след големия пожар, изпепелил част от Студентския дом
Коментари Харесай

Кауза на bTV: Ще бъде ли възстановен изпепеления Студентски дом?

17 години след огромния пожар, изпепелил част от Студентския дом в центъра на София, младежи стартират акция за възобновяване му.

Снимка: Ладислав Цветков

Историята на емблематичното място за гении описа репортерът и водещ на bTV Новините Денислав Борисов като част от акцията му за възобновяване на рушащите се монументи на културата в България.
След 17 години: Младежи възвръщат изпепеления Студентски дом в София Студенти приканват да се включим с непринуден труд
Част от приходите от есемеси, които се изпращат за участниците в шоуто „ Гласът на България”, се заделят за възобновяване на Студентския дом.
Снимка: Ладислав Цветков
„ До тематиката за Студентския дом стигнах посредством другари и студенти, които се свързаха с мен и желаеха помощ. Направихме репортажа през октомври, а в този момент мястото наподобява по доста друг начин”, изясни Денислав Борисов в предаването „ Тази сутрин”.
Възстановяване на Националния студентски дом: Кампания на bTV и радио N-JOY Към идеята се причислиха и 12-те финалисти в "Гласът на България "
„ За възобновяване на Студентския дом се включиха доста хора. Направихме две акции, в тази за почистването се включиха над 100 индивида. За 17 години мястото беше превърнато в бунище. Възстановиха се част от пространствата и сега кипи културен живот всеки ден”, показа и Яна Вангелова, ръководител на Студентските препоръки.

Снимка: Ладислав Цветков

Информационната акция на Денислав Борисов има за цел да насочи вниманието към рушащите се монументи на културата у нас. Тя е естествено продължение на серия от материали за рушащи се здания на водещия и кореспондент на bTV Новините, който освен дава публичност на казуса, само че и ускорява публичния интерес и „ натиска “ върху отговорниците за поддържането и възобновяване им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР