17.06 Outlier Festival. Второто издание на фестивала е създадено от

...
17.06 Outlier Festival. Второто издание на фестивала е създадено от
Коментари Харесай

Календар: от Sofia Live Festival до Kapana Fest, лятно кино, коктейли и джаз

17.06
Outlier Festival. Второто издание на фестивала е основано от работещия в Съединени американски щати музикант и композитор Георги Линев, прочут като Kan Wakan. На откритата сцена ще звучат: Babii, George Cosby и Iglooghost от Англия, както и самият Kan Wakan.
В " Маймунарника ", от 19 ч., вход 35 лева

17.06
Реклама Люто кино навън. Прожекция на австрийско-американския филм " Люто " на режисьора Хеймо Ага. Лентата споделя за най-лютата чушка в света, какъв брой коства чушката от перуанския вид " чарапита " и кое люто прелъщение разсънва сетивата на корейците заран. Всеки фен ще получи и пикантен сладкиш.
В кинодвора на Културен център G8, от 20 ч., билет 10 лв., включва напитка.

17-19.06
Коктейли на Sofia Finest. Фестивал за коктейли, миксология и храни, които са подобаващи за съответните питиета. Организаторите дават обещание най-хубавите бармани и миксолози в страната. Посетителите ще могат да дегустират коктейли и да получат безвъзмезден коктейл, да гледат демонстрации на бармани, да получат препоръки за приготвянето на напитките и информация за трендовете. Ще има и коктейлни сладоледи. Реклама
В платформа А6, НДК, от 17 ч., вход 20 лева

17-19.06
Документална снимка със Стратос Калафатис. Гръцкият фотограф кани всички с интерес към документалната снимка, работният език е британски. Работилницата е част от съпътстващата стратегия на изложбата " Атон: Цветове на вярата ". Участниците ще се срещнат с всички стадии на работа по документален фотографски план. Стратос живее в Солун и се занимава с снимка през последните три десетилетия, той е подготвен да показа опита и креативните си техники.
Във " Фотосинтезис ", от 11 ч., такса 200 лева
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Инфраструктура 3 Строителство и парцели 1 Инфраструктура 2 Политика 3 Политика 1 Политика 2 Инфраструктура 3 Строителство и парцели Реклама
17-19.06
SoFest 2022. Събитията стартират с куклен театър " Магазин за приказки " от Яна Борисова, следва " Научно шоу " с Явор Денчев, концерти на Жени Кринчева, детски вокални групи " Палавите ноти ", " Звездолет ", " Мики Маус " и възпитаници от Национално музикално учебно заведение " Любомир Пипков ". Паралелно ще се организира и SoFest базар на български и балкански производители.
В кино Cabana, от 9 до 17 ч., вход свободен

18-19.06
Бюлетин Капитал: Light
Всяка събота заран: просвета, изкуство, свободно време.
Вашият email Записване
Реклама Базар на изкуствата. Очакват се авторски бижута и аксесоари, цветни летни рокли, козметика, етерични масла, детски облекла и аксесоари, играчки, картички, плетива, мед и фермерски артикули. На място има непрекъснато и каравани с разнообразна street food, както и открити летен бар и сцена.
В B:EAT, в Борисова градина, над стадион " Юнак "

18.06
Sofia Rap Fest. Фестивал, отдаден на хип-хоп музиката, ще се включат различни актьори, рап музиканти и диджеи, ще има мърч зона, брейк танци, графити, татуси. Част от изпълнителите са Homelesz, Keranov & Jay, The crew, Atila, The top stoppers, Badcast. На място ще се оферират бургери и питиета.
В " Арена София ", от 14 до 23 ч., вход 30 лева

19.06
Един джаз ден. В 15:15 стартира работилница по вокална импровизация с Павел Терзийски, следват уроци по суинг танци с Lindy Hop Bulgaria. В 18 ч. започва концертът " Ах, този суинг " с бигбенда на НМА " Проф. Панчо Владигеров " с диригент Михаил Йосифов и посетители Вили Стоянов - тромбон, Иван Йорданов - саксофон, и танцьорите от Lindy Hop Bulgaria.
На лятната сцена в Борисовата градина, от 11 до 21 ч., вход свободен

21-23.06
Кино и работилници за най-малките. От " Срещи на младото европейско кино " тази година са присъединили стратегия за деца. На 21 от 11 ч. ще се прожектират поредицата " Къртичето ", от 12 ч. следва ателие за главните правила при придвижването в киното и снимането на кинолента. В 15 ч. децата ще гледат анимацията " Цветна детонация ". След прожекциите ще се организира креативно ателие, в което ще опитват с цветовете. На 23 още веднъж ще има филми от чешката серия " Къртичето ".
В Чешкия център, вход свободен, регистрация на:

22.06
Скандинавска идилия. Пътешествие от 1800 километра с кола от Осло през Олесунд, до края на Атлантик оушън роуд. Фиорди, планини, снежни върхове, водопади, реки и бистър въздух. Стойко Иванов ще отговори на въпросите по какъв начин се кара в страната с най-суровите санкции в Европа, безалкохолна страна ли е Норвегия и допустимо ли е да се купи бира от магазин. Както и кой е най красивият фиорд и къде се виждат светлините на Северното зарево?
В Клуб на пътешественика, от 19:30, вход 13 лева, с включена лимонада
Akua Naru, която ще взе участие на Sofia Live Festival
23 - 26.06
Sofia Live Festival. Летен градски музикален фестивал, който продължава 4 дни: първите два са в Sofia Live Club, а вторите на " Арена София " (Колодрума). Akua Naru, Children of Zeus, Lola Marsh и най-новото попълнение на фамозния лейбъл Stones Throw - Silas Throw, ще свирят на 25 и 26. Организаторите дават обещание още Hayes&Y, Dead Man`s Hat, Acrillics, Vianne, Молец, Нова Генерация и други
В Sofia Live Club и на " Арена София " (Колодрума), билет 40 лева за един ден и 60 лева за двудневен пас.

23-26.06

Капана фест. Тази година пловдивският фестивал ще се организира на ново място - мостът над ул. " Гладстон ". На сцена " Капана " до античния одеон на Филипопол и ще излязат Lalalar от Турция, Reverie от Съединени американски щати, както и българските реализатори Kan Wakan, Жлъч и Гена и други В базара ще вземат участие 110 изложители с био- и натурални храни, питиета и козметика, авторски произведения, облекла, картини, бижута, керамика, винили. Очакват се забавни питиета и голям брой каравани с разнообразна храна.

В Пловдив, мостът над ул. " Гладстон ", от 10 ч.
Свързани публикации Календар: корейско кино, да бъдеш Алберт Айнщайн, джаз, за животните с музика 9 юни 2022, 06:21 Календар: Изложба на Mr. Brainwash; Габровското биенале в София; Лудогорски маратон 3 юни 2022, 10:20 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР