168 часа > Камелия КръстеваВиновната лаборантка обаче е категорична, че ако

...
168 часа
> Камелия КръстеваВиновната лаборантка обаче е категорична, че ако
Коментари Харесай

Лаборантката, която забрави пациентка в скенер, няма как да бъде уволнена

 168 часа > Камелия Кръстева
Виновната лаборантка обаче е безапелационна, че в случай че това се случи, ще заведе правосъдно дело против болничното заведение. Тя декларира, че не може да бъде уволнена, защото има един куп болести, най-тежкото от които е диабет.

Със страдание шефката на болничното заведение доктор Ренета Кръстева признава, че в тази ситуация подчинената ѝ е права и тя не може да бъде уволнена, тъй като законът и Кодексът на труда я пазят.

Болничната шефка и подчинената ѝ лаборантка имат различие във връзка с това каква е повода за случая със затворената шест часа в помещението със скенера стара пациентка. Според лаборантката, тя не запомнила за пациентката, защото била претрупана и принудена да работи в два кабинета едновременно. Според шефката на болничното заведение обаче това не е правилно, защото във въпросния ден – 7 октомври, в рентгена по график е имало дежурни 4 индивида – двама лекари и двама лаборанти, написа " Телеграф “.

Персоналът на болничното заведение е колеблив в отношението си към своята колежка и какво би трябвало да бъде нейното наказване. Според една част от лекарите и сестрите, Камелия Кръстева би трябвало да бъде махната от болничното заведение, тъй като с държанието и дейностите си е уронила престижа на здравното заведение.

Според други обаче, неприятният случай е можел да се случи на всеки един от личния състав, защото поради неналичието на задоволително медицински фрагменти, работещите в болничното заведение са подложени на огромно напрежение и стрес. Скандалът с общинската болница в Павликени гръмна преди седмица, откакто стана ясно, че 70-годишната пациентка е прекарала шест часа в заключено помещение върху скенера, на който ѝ е правено проучване на белите дробове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР