1600 случая на ден от 23 август, а за края

...
1600 случая на ден от 23 август, а за края
Коментари Харесай

Проф. Витанов: В някои области се очаква увеличение на броя на заразените с коронавирус

 " 1600 случая дневно от 23 август, а за края на месеца – 3000. Удвояват се случаите на 8-10 дни ", предвижда математикът проф. Николай Витанов пред бТВ.

" Към края на идната седмица ще има зони в алено по Националния действен проект. Мерки мисля в този момент са взети единствено в Пловдив и Плевен. Има си проект, за жалост той не се извършва ", счита Витанов.

" Бургас, Пловдив, Пазарджик и Велико Търново са областите, в които се чака нарастване на броя на инфектираните с ковид ", предвижда математикът.

" В тези области има солиден импорт на вируса извън, което ги дистабилизира. Второ, там знаците за промяна на тренда доближават сериозна стойност, т.е. има възпламеняване на дифузно разпространяване на вируса ", разясни той.

Относно четвъртата вълна от Коронавирус, която е главно със инфектирани с Делта разновидността на вируса, той изясни, че доста зависи от ограниченията, които бъдат взети.

" Може би не повече от 2-3 седмици ще бъдат пиковите стойности. При нас ще дойдат септември. Време е за дейности ", безапелационен бе проф. Витанов.

По думите му в този момент вирусът е по-заразен от предходната година.

" Има един милион имунизирани, половин милион преболедували, само че 5,5 млн. души у нас нямат никаква отбрана ", сподели проф. Витанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР