16-тият Международен фестивал за театър и съвременен танц Черната Кутия

...
16-тият Международен фестивал за театър и съвременен танц Черната Кутия
Коментари Харесай

Разтърсващият моноспектакъл Камбаната на Деян Донков се завръща на Античния театър в Пловдив

16-тият Международен фестивал за спектакъл и актуален танц " Черната Кутия " ще се организира от 27 мaй до 11 юни 2022г. в Пловдив. Фестивалът включва 8 интернационалните и български спектакли и събития в региона на театъра и актуалния танц от шест страни - Италия, Испания, България, Гърция, Австрия и Унгария. Партньори на 16-то фестивално издание са Министерство на културата, Община Пловдив, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, Унгарски културен институт, КЦМ 2000 АД, и Драматичен спектакъл Пловдив.

Международен фестивал за спектакъл и актуален танц " Черната Кутия “ се реализира с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

Българското присъединяване на фестивал " Черната Кутия “ стартира на 30 май с впечатляващия мултимедиен моноспектакъл на Деян Донков - " Камбаната “ по романа на Недялко Славов.

Деян Донков какъвто не сте го виждали до момента. Катарзисът на един двоен палач по мъчителния път към сърцето. Гледайте разтърсващия моноспектакъл " Камбаната “ на 30 май от 19.30 часа на сцената на Античен спектакъл Пловдив. Трагичен роман за комплицирания, изпълнен с трагични трудности път на някогашен пандизчия, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното прояснение на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата!

Камбаната е театър, който раздрусва фена прочувствено и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдаващ и го въвлича в мощни пристрастености с въздействащи картини на приземяваща житейска действителност. Сценичното деяние ни сграбчва с мощната сила на тоталното актьорско преобразяване на Деян Донков! Като контрапункт през спектакъла минава лирическата музикална тематика - песента на неговия воин Вено, изпълнявана онлайн от оркестър Карандила!

Актьор с неподражаемо наличие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива постоянно търсещата си креативна същина с куража си да избере комплицирана тематика, надалеч от комерсиалното развлечение. Склонността му към изпробване води до особеното, кинематографично влияние на спектакъла. КАМБАНАТА е театрално събитие, коeто възприемаме със сетивата и страстите си!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР