16 полицейски служители са уличени в нарушения след проверката за

...
16 полицейски служители са уличени в нарушения след проверката за
Коментари Харесай

Демерджиев: Поне 16 полицаи са отговорни за катастрофата с Омар

16 полицейски чиновници са уличени в нарушавания след инспекцията за злополуката сред рейс с мигранти и патрулка в Бургас, при която починаха двама служители на реда. Най-фрапантни се оказват нарушаванията на гранични служители на реда.

В отчета са имената на шеф на граничната полиция в Бургас, началници на полицейски ръководства от Малко Търново и Бургас, посочи министър Иван Демерджиев.  

Очаква се прокуратурата да реши има ли данни за закононарушения и на кои служители на реда да бъдат повдигнати обвинявания. Оказва се, че водачът на рейса Омар и компанията му са били арестувани до рейс, зареден с храна и вода, а задържането им даже не е документирано.

 
Най-общо тези лица, които са забъркани в това закононарушение, са били открити, арестувани импровизирано, само че в действителност арестувани предходния ден, били са освободени и откакто са освободени отишли са до Харманли, взели са втори рейс, върнали са се и са направили това, което знаем всички. Не е подадена информация, каквато е трябвало да бъде подадена. Могло е да бъде подадена 17 минути преди случая. Подадена е 3 минути преди случая.
Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи

На окръжна прокуратура ще бъдат докладвани и още случаи с гранични служители на реда, които посредством СРС-та са открити присъединяване им в грабежи над мигранти и лишаване на движимости и пари. Министър Демерджиев разяснява и тематиката с преместването на украинските бежанци за които към този момент има избран лист с общо 34 хиляди бази в цялата страна.

 
Базите ще бъдат подавани поетапно, ние сме създали лист с тези бази, подсигурили сме ги, ревизирали сме ги че имат действителна опция да одобряват броя хора които са заложени там. В никой един миг няма да позволим да сме в обстановка, в която да няма къде да бъдат настанени, хора които желаят да бъдат настанени. От тествани към 14 хиляди се оказа че към 3200 липсват, т.е. не са там където са декларирани по хотелите. тъй че какъв брой са хората ще мога да ви кажа когато завърши инспекцията.
Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи

Малко по-късно министър Демерджиев одобри на среща и представители на хотелиерите, които насочиха предложение към него за заетостта в базите си и допустима процедура от страна на страната.

 
Очакваме уточнения, само че ни одобриха извънредно добре, само че сме доста удовлетворени и доста спокойни.
Елена Андонова, хотелиер
Няма да разясняваме тъй като сме в развой на договаряния. само че просто сме признателни тъй като ни одобриха и всички хора са наясно с проблемите ни.
Виолета Галева, хотелиер

В същото време регионалните шефове към този момент получават инструкции за метода на транспортиране на украинците, както и правенето на описите на рисковите групи. 

Елена Танева, Euronews Bulgaria, Бургас.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР