16-годишно момиче се оплака, че нейният аватар във виртуална игра

...
16-годишно момиче се оплака, че нейният аватар във виртуална игра
Коментари Харесай

Британската полиция за първи път разследва изнасилване на непълнолетна … в метавселената

16-годишно момиче се оплака, че нейният аватар във виртуална игра е бил изнасилен от група мъже и споделя, че е претърпяла психологични увреждания, „ сходни на това, което жертвите получават в действителния живот “.

„ Имаше прочувствено и психическо влияние върху жертвата, което е по-дълготрайно от всяко физическо увреждане “ — сподели полицейски чиновник пред Daily Mail.

Текущото законодателство на Обединеното кралство дефинира половото принуждение като „ физическо прикосновение със полово обръщение без единодушието на лицето “, тъй че следствието на виртуално закононарушение може да се сблъска с избрани компликации.

Някои също се съмняват дали полицията би трябвало да употребява времето и лимитираните си запаси за следствие на закононарушения в метавселената, макар че английският вътрешен министър Джеймс Клевърли е в отбрана на случая.

„ Говорим за дете, което е претърпяло полова контузия. И това ще има забележителен психически резултат. Трябва доста да внимаваме, в случай че пренебрегнем това. “

Той също по този начин е добавил, че желанието да се изнасили аватар на дете във виртуалната среда може да се прояви в действителния живот.

Иън Кричли, началник на отдела за отбрана на децата и следствие на злоупотреби в Съвета на ръководителите на националната полиция, повтори думите на Клевърли и добави, че метавселената основава „ врата “ за хищници, което изисква еволюция в полицейските закони и техники за следствие.

От стартирането на Horizon Worlds — безплатната VR-игра на Meta, имаше няколко известия за виртуални полови закононарушения, само че досега няма фактически гонене.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР