16 даровити ученици и студенти получиха своите сертификати за успешно

...
16 даровити ученици и студенти получиха своите сертификати за успешно
Коментари Харесай

Ученици и студенти завършиха успешно Лятната академия на А1

16 даровити възпитаници и студенти получиха своите документи за сполучливо довеждане докрай на Лятната академия на А1. В продължение на три месеца те надграждаха уменията си и натрупаха скъп опит в действителна бизнес среда, като работиха по основни за компанията планове. Техни ментори бяха едни от най-утвърдените експерти на А1 в областта на осведомителните технологии, финансите, мрежата и услугите.

С Лятната академия А1 за трета поредна година дава опция на надарени младежи да работят по разнородни действителни планове от основно значение за компанията и по този начин да придобият на практика опит. Участниците в третото издание на самодейността бяха представители на Техническия университет – София, Университета за национално и международно стопанство (УНСС) и Технологичното учебно заведение „ Електронни системи “ (ТУЕС), които са се отличили с блестящи резултати. Както и при предходните издания на самодейността, над 80% от участниците се причисляват към екипа на А1 за непрекъснато.

По време на формалното закриване на третото издание на Лятната академия, което се организира онлайн, Миглена Узунова-Цекова, старши шеф „ Човешки запаси “ и член на Лидерския екип на А1 България, поздрави участниците с сполучливото довеждане докрай на програмата.

„ Надявам се, че светът на технологиите и Лятната академия на А1 са били вдъхновяващи за хората на старта на професионалния им път. Гордея се, че А1 обичайно поддържа десетки млади гении и се веселя, че с всяка последваща година можем да ги ангажираме с все по-интересни и вълнуващи планове, с които те да натрупат на практика опит в действителна бизнес среда. Обученията, които организирахме за участниците, синтезират опита на редица одобрени експерти в своята област и съм уверена, че ще им бъде потребен и отсега нататък. Вярвам, че стремежът към развиване и надграждането на уменията, са значима съставна част в „ рецептата “ за триумф и съдейки по персоналните си усещания от участниците и от противоположната връзка на техните ментори, в Лятната академия на А1 имаме щастието да поддържаме връзка с бъдещите създатели на нововъведения, доста от които към този момент ще са и наши сътрудници. “, съобщи Миглена Узунова, старши шеф „ Човешки запаси “ и член на Лидерския екип на А1 България.

В онлайн събитието се включиха и Васил Нейчев, старши управител в направление „ Информационни технологии и цифрова промяна “ и Росица Русенова, управител екип в направление „ Мрежа и услуги “ в А1 България. Те поздравиха участниците с сполучливото довеждане докрай на Лятната академия на А1 и показаха убеденост, че млади гении със смели хрумвания, софтуерни знания и предпочитание да способстват за развиването на нововъведенията и дигитализацията, дават убеденост за бъдещето на ИТ и софтуерния бранш в страната.

 

В допълнение към практическия опит, който получиха по време на Лятната академия при работата си в направленията „ Информационни технологии и цифрова промяна “, „ Мрежа и услуги “, и „ Финанси “ в А1, те минаха и шест профилирани образования, които да им оказват помощ да развият значими умения и да ги приготвят за идната стъпка в кариерното им развиване. Сред тематиките бяха презентационни умения, насоки за ефикасна бизнес връзка, и главните поведенчески стилове.

води своето начало от 2019 година, като през годините в нея вземат участие студенти и възпитаници с ползи в областта на осведомителните технологии, мрежа и услуги, финанси и маркетинг. Покана за присъединяване в Лятната академия на А1 получават едни от най-изявените гении, които имат освен отлична теоретична подготовка, която са показали по време на партньорски начинания, само че и високо равнище на интерес и мотивация. В рамките на програмата участниците получават месечно заплащане за труда си, служебна карта и телефон, в допълнение здравно обезпечаване и други обществени придобивки.

Други благоприятни условия, с които А1 обичайно поддържа развиването на млади гении при започване на кариерния им път, са разнородни, измежду които са партньорства с водещи университети, целогодишна стажантска стратегия и други Стажантската стратегия на А1 се организира към този момент от над 15 години. Всяка година тя дава опция на десетки дейни и амбициозни младежи да наградят и разширят своите познания и умения в действителна бизнес среда. От началото на стажантската стратегия през 2005 година до момента в стажантската стратегия на А1 са се присъединили общо над 1100 стажанти, от които повече от 30% са останали на непрекъснат контракт след привършване на стажа си. Програмата е целогодишна, платена и продължителността ѝ е съобразена с самостоятелните желания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР