16 823 текстилни изделия, 258 чифта обувки, 283 чанти, със

...
16 823 текстилни изделия, 258 чифта обувки, 283 чанти, със
Коментари Харесай

Хиляди текстилни изделия с логото на известни марки задържаха на Капитан Андреево


16 823 текстилни произведения, 258 чифта обувки, 283 чанти, със подозрения, че са създадени в нарушаване на права върху интелектуалната благосъстоятелност, задържаха на 07.10.2017 година митническите чиновници на Митнически пункт Капитан Андреево, оповестиха от Агенция „ Митници ”.

Стоката е транспортирана с товарен автомобил с полска регистрация, който пътувал от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция по метода „ разбор на риска", при която митническите чиновници откриват, че количеството на групажната стока съответствува с оповестеното, само че част от нея носи емблеми на международни марки. При инспекцията са открити 7 090 чифта дамски, мъжки и детски чорапи с логото на Adidas, Nike, Tommy Hilfiger. Открити са и общо 5654 текстилни изделия- тениски, спортни комплекти, блузи, ризи, панталони, шалове с логото на световноизвестни марки - Polo, Tommy Hilfinger, Lacoste, Louis Vuitton, както и 4079 мъжки боксерки с логото на Calvin Klein, Armani, Gucci. Откритите 258 чифта обувки и 283 чанти са с носещи фигуративни и словесни изображения на Adidas, Nike, Gucci, Guess, Chanel.

В осъществяване на Европейския Регламент 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения имитациите са арестувани и за случая ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР