154 860 къса (7743 кутии) цигари с валиден български бандерол,

...
154 860 къса (7743 кутии) цигари с валиден български бандерол,
Коментари Харесай

Отново опити за контрабанда! Митничари спипаха големи пратки с цигари

154 860 къса (7743 кутии) цигари с годен български бандерол, пренасяни или изпращани в търговски количества в нарушаване на ЗАДС, както и над 10 кг тютюни без документи за заплатен данък задържаха митнически чиновници в границите на национална митническа интервенция АТИЛА 2, която се организира в интервала 07-11.12.2020 година

Операцията бе ориентирана към противопоставяне на акцизните нарушавания и закононарушения при тютюневите произведения. На рисков разбор бяха подложени близо 140 000 колета, както и бяха осъществени инспекции на пасажери от близо 30 полета, излитащи от летищата в София, Варна и Бургас. В контролните дейности взеха присъединяване чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ и териториалните дирекции Югозападна, Северна морска и Южна морска.

Резултатите от тазгодишната интервенция демонстрират спад на нарушаванията при повишен брой на пратките - позитивна наклонност, заслуга за която има и политиката на куриерските компании. Повечето цигари над допустимия предел от четири стека са открити у пасажери за Англия.

Само след инспекции на Аерогара София са формирани 16 акта за определяне на административни нарушавания. Обединеното кралство остава настояща дестинация и в края на 2020 година заради високите цени на акцизните артикули там. Очаква се това да се промени след края на преходния интервал на Брекзит заради въвеждането на митнически надзор при пътешестване сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.



Снимка: Агенция Митници

Най-интересният случай, засечен в границите на интервенцията, е обвързван с двама пасажери за Лондон, които записали като извънгабаритен багаж общо пет кашона с по една печка за пица. След осъществена щателна инспекция митническите чиновници от бранш „ Авиоконтрол “ в териториален отдел „ МРР – Югозападна “ откриват в кухината, сред дъното и капака на печката, скрити цигари. Стените на уреда били увити с алуминиево домакинско фолио, евентуално за да се затрудни рентгеновата инспекция.

При случая са конфискувани общо 22 000 къса (1100 кутии) цигари, облепени с български акцизен бандерол, пренасяни в нарушаване на чл.112а от ЗАДС.

В рамките на засиления надзор бяха открити и колета с общ размер към 2 тона, за които са зародили подозрения, че стоките в тях нарушават права на интелектуална благосъстоятелност. Повечето колета са били ориентирани към страни от Западна Европа. Установените случаи са предадени за инспекция по подготвеност на органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР