151-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски бе

...
151-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски бе
Коментари Харесай

Кметът на Лом Цветан Петров: Левски ни посочи пътя

151-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски бе маркирана с възпоменателна гала на площад „ Свобода “ в Лом. Венци и цветя в символ на благодарност към делото на най-великия българин сервираха кметът на Община Лом Цветан Петров, ръководителят на Общинския съвет Пенка Пенкова, учебни заведения, представители на културни и патриотични организации и жители. Ученици от ОУ „ Константин Фотинов “ рецитираха стихове, отдадени на Апостола на свободата и неговите съратници.
„ Скъпи съграждани, благи деца. Днес отдаваме респект на най-великия българин – 151 години величие на Апостола на свободата Васил Левски. Той е толкоз важен за българската история, че каквото и да кажем за него, все ще е незадоволително. 
Апостолът на Свободата вярваше, че „ без гражданска война сме изгубени вов веки веков “. Той, както и неговите съратници, прозря, че не би трябвало да чакаме някой да ни освободи, а ние, самите българи, както другите балкански нации, всички би трябвало да се обединим и „ с смелост и неизменност “ да извоюваме независимостта си. 
Левски ни уточни пътя, че „ да бъдем равни с другите европейски нации, зависи от нашите лични задружни сили ".  И дано не стопираме по този път напред, дано се отървем от алчността, егоизма и лошотията, а да се водим в мислите и делата си от най-висшите морални полезности, в името на благоденствието на народа ни. Така, както проповядваше Васил Левски - Дякона “ – сподели в словото си кметът Цветан Петров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР