1509 български училища получиха одобрение за работа по проект Успех

...
1509 български училища получиха одобрение за работа по проект Успех
Коментари Харесай

1509 училища ще работят по проект за развитие на уязвими групи и изявени таланти

1509 български учебни заведения получиха утвърждение за работа по план „ Успех за теб “ през идващите четири години . Неговата съществена цел е поощряване и разрастване на капацитета за личностно развиване на учениците, както и трайното им приобщаване и възстановяване на просветителните им резултати.

1431 са учебните заведения, които ще извършват действия, ориентирани към обща и спомагателна поддръжка за личностно развиване на възпитаници от уязвими групи , а останалите 188 ще се поддържат деца с изявени гении .

Проектът планува осъществяване на разнообразни форми за интензивна работа с родители на възпитаници от уязвими групи. Това би трябвало да способства за повишение на гражданските и обществените им пълномощия във връзка с развиването и възпитанието на децата им . Този тип действия би трябвало да подкрепят и образуването на позитивни настройки по отношение на просветителния развой.

По „ Успех за теб “ ще се организират занимания по ползи , междуучилищни действия и кариерно насочване и консултиране за обща поддръжка в учебното обучение също е активност, от която ще се възползват класираните учебни заведения .

Основната цел на тези занимания е да се подтиква развиването на личностните качества , обществените и креативен умения и изяви на качествата на учениците в региона на науките, технологиите, изкуствата, спорта , световното, гражданското, здравното и интеркултурното обучение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР