1500 души са починали това лято във Франция заради изключително

...
1500 души са починали това лято във Франция заради изключително
Коментари Харесай

1500 души са починали това лято във Франция заради силните жеги

1500 души са умряли това лято във Франция поради извънредно мощните жеги. Това заяви в ефира на радио "Франс енфо " министърът на солидарността и опазването на здравето госпожа Анес Бюзен, представен от Франс прес.

По данни на ведомството междинната смъртност за интервала във Франция е повишена точно поради извънредно горещото време. "През тези месеци са регистрирани 1500 смъртни случая над междинното ", сподели Анес Бюзен.

"Тази година във Франция имаше 18 доста горещи дни. Жегите засегнаха на процедура 20 милиона души ", добави тя и посочи,че половината от умрелите са над 75-годишни.

Тази смъртност прочее е "десеторно по-ниска, в сравнение с през жегите от 2003 година, когато във Франция умряха 15 000 души ", добави министърът.

Според Бюзен мнозина са оживели с помощта на помощта, предоставяна на възрастните хора от обществените служби. Тя обаче прикани да се разработят нови ограничения за битка с рисковете по време на горещините, защото счита, че жегите може да се завърнат.

На 28 юни термометрите в южния френски департамент Еро демонстрираха 48 градуса по Целзий - температурен връх за континентална Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР