150 събития в 16 града в Нощта на театритеСнимка: Диляна

...
150 събития в 16 града в Нощта на театритеСнимка: Диляна
Коментари Харесай

150 събития в 16 града в Нощта на театрите

150 събития в 16 града в Нощта на театрите
Снимка: Диляна Флорентин Теодора Духовникова, Христо Мутафчиев и Никола Хаджитанев очи в очи с театъра и своята аудитория.

Над 150 събития в 16 града ще предложи шестата Нощ на театрите в България на 17 ноември. Ще има представления в общоприет и ексцентричен час, пърформанси, изложения, „ отворени порти “ и театрални пътешествия зад кулисите, NT Live, флашмобове, импро спектакъл, спектакъл на бар-стола, прожекции, извънредно богата детска стратегия в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали и Шумен.

Тази година самодейността стартира посланието „ Очи в очи с театъра “, с което желае да сближи още повече изкуството с неговата аудитория. Над 1300 създатели от разнообразни театрални стилове стават част от европейската платформата и ще показват своите продукции допълнително от 90 местоположения.

Нощта ще превземе и цифровото пространство

В 6-часово онлайн студио всички посланици на самодейността ще застанат очи в очи със своите фенове. Темата, естествено, ще е „ Театър, опера, балет “. Q&A сесиите ще дадат опция на феновете авансово или по време на живото лъчение от 11 до 17 ч. да задават въпроси. А поредност от видеоматериали ще покажат живота на актьорите през техните лични очи. Локация на първото по рода си live театрално студио ще е ЧитАлнЯта. Съдържанието ще е налично за гледане в България и целия свят във фейсбук страницата на Нощта на театрите.

Фенове ще имат опция да надникнат зад кулисите на най-големия спектакъл в България. Вълнуващата разходка в Народен спектакъл (с авансово записване) ще покаже най-съкровените места, където се ражда магията, а по традиция гидове ще бъдат обичани артисти, които ще споделят свои усещания и мемоари.

Истински празник ще има и в Софийска опера и балет. Още от сутринта няколко тура „ Операта от близко “ ще срещнат феновете с вълшебни места, както и с тънкостите в сценографията, театралния грим и други Специално ателие ще покаже и магични моменти от балетното изкуство, а персонално посланиците на Нощта Марта Петкова и Никола Хаджитанев ще разкрият свои ритуали и секрети. Броени часове преди формалната премиера на „ Палячи “ креативният екип на плана и световноизвестният тенор Калуди Калудов ще се срещнат с публиката.

Оперното и цирковото изкуство си подават ръка за удивителен театър под купола на цирк „ Балкански “ от 14 ч. с вход свободен.

В плана „ Нощни персонажи “ се включиха звездите Владо Пенев, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Иван Бърнев, Дарин Ангелов, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Силвия Петкова, Весела Бабинова, Койна Русева, Христо Мутафчиев, Ованес Торосян, Деян Ангелов и Рая Пеева, диригентът Максим Ешкенази, прима балерината Марта Петкова и министър председател солистът Никола Хаджитанев. Те ще бъдат показани с илюстрациите на Теодор Лозанов (в Народния спектакъл и бар „ Петък “) и с фотографиите на Диляна Флорентин (в Национална библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “).

NТ Live на National Theatre London и British Council гостува с нещастието на Уилям Шекспир „ Макбет “. Точно в 19 ч. прожекцията ще стартира по едно и също време в 6 киносалона на Cinema City в София, Пловдив, Русе, Стара Загора и Бургас.

Новият авторски моноспектакъл на Ованес Торосян ще има две министър председатели. Домакин на 13 ноември в 18.30 ч. е Bee Bop Café, а входът е свободен като комплимент към пловдивчани. Премиерата в София е на 17 ноември от 17.30 ч. в клуб „ Карусел “. „ Малкият Пучи “ споделя историята на дребния човек, който не може да откри себе си. Във Варна в програмата са най-новата режисура „ Драконът “, спектакълът „ Изборът на Марта “ и обичаният на младата публика „ Сън “. Специално за Нощта на театрите от Черна гора идва Кралският спектакъл в Цетине.

Цялата стратегия ще намерите в формалния уебсайт на Нощ на театрите, а всичко настоящо може да следите във фейсбук и инстаграм каналите на самодейността, както и в чатбота на Владо Карамазов.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР