150 милиона по света ползват услугата букинг Гост на "Пловдив

...
150 милиона по света ползват услугата букинг Гост на "Пловдив
Коментари Харесай

640 апартамента в Пловдив превърнати в частни хотели

150 милиона по света употребяват услугата букинг Гост на "Пловдив 2019 " подлуди цялостен блок

Над 640 жилището, къщи и независими стаи в Пловдив и региона се оферират през най-големия медиатор за краткосрочно отдаване чартърен на жилища. Най-търсени са парцелите в централната градска част. Проверка на „ Марица ” сподели, че там над 100 частни жилища са превърнати в хотелски стаи за туристи и посетители на града.

В главната част се отдават едностайни и двустайни жилища (те съставляват 75% от този пазар в града). Не липсват и няколко предложения за мезонети или даже цели къщи. Предлагането в града се е нараснало лавинообразно. През 2016 година в уебсайт за сходна услуга са били регистрирани малко под 150 жилища, през 2017 година скачат на 400, с цел да стигне до 643 предложения за жилища чартърен на хотелски принцип към днешна дата. Засиленият туристически интерес към града е главната причина от ден на ден хора да избират този метод за облага от недвижимото си имущество. Различни изследвания демонстрират, че потребителите сред 18 и 35 години избират точно този тип нощувки.

Цените на този тип услуга са „ плаващи ”. Двустайно жилище в чисто нова жилищна кооперация в ЖР " Тракия " да вземем за пример се предлага за 55 лева на вечер, като потенциалът му е за трима посетители. Едностайно ателие до ПУ, уместно за настаняване на двама посетители, коства 67 лева на вечер. Критериите за определянето на цената са субективни и зависят напълно от наемодателя. Все отново има няколко фактора, които се вземат поради - местонахождение, положение на жилището, потенциал на настаняване, непосредственост до туристически обекти и забележителности. Натовареността на апартаментите-хотели под тепетата също е впечатляваща - най-апетитните парцели на топ-местата в града са резервирани за по месец напред.

Любопитен юридически и данъчен проблем съставлява част от информацията за пазара на кратковременен наем в Пловдив. Близо 42% от записаните наемодатели в града имат 2 или повече жилища с разгласи в уеб страницата. Това трансформира услугата в рентабилен бизнес по ръба на закона.

Още по тематиката четете в днешния брой на в. " Марица "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР