150 интелектуалци се подписаха с призив политиците да преосмислят своето

...
150 интелектуалци се подписаха с призив политиците да преосмислят своето
Коментари Харесай

Иван Сотиров: Ако ПП и ГЕРБ се провалят в създаването на кабинет, ще налеят вода в мелницата на прокремълския режим

150 интелектуалци се подписаха с апел политиците да премислят своето държание и да отстояват евроатлантическата посока.

„ Сега има опция да се случи обединяването на демократичната общественост ”. Това съобщи някогашният общински консултант Вили Лилков в ефира на Нова нюз.

Според Лилков настоящето съглашение – без значение дали е коалиция или общо ръководство, основава опция и в локалната власт да има непоклатимост. Двете обединения да работят дружно на локално равнище, прикани някогашният общински консултант.

„ Партиите са обществени институции и би трябвало съвещанията им да се протоколират. Дори от съвещанията на парламентарните групи се водят стенограми, протоколи. Всички реакции, че надали не е записан някакъв персонален, фамилен диалог, са неуместни за мен. По-добре беше договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да договарят още преди година. Казах им тогава, че и „ Възраждане ”, и антисистемните партии ще скочат против това ”, разяснява другият събеседник - анализаторът Иван Сотиров.

Според Вили Лилков очевидно президентът Румен Радев не наподобява удивен от това, че се основава общо ръководство. Неговото държание по време на връчването на втория мандат затвърди това усещане.

„ Възраждане " се борят за своята ниша в политиката, за затвърждаване на своята позиция. Въпросът е по какъв начин самите политически сили от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се борят за своите позиции в Народното събрание.

„ Министрите носят политическа отговорност и партиите, подкрепили държавното управление, без значение дали вземат участие с министри или не – носят отговорност за кабинета. Ако те се провалят в този миг, ще налеят вода в мелницата на този прокремълски режим. В Народното събрание би трябвало да стартира процедура за конституционна смяна за унищожаване на служебното държавно управление ”, сподели Сотиров.

За концепцията прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да бъде следена от Народното събрание, ще реализира противоположния резултат на мечтаното – ще се усили политическото въздействие там, счита Сотиров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР