15% увеличение на основното трудовото възнаграждение получават работещите в детските

...
15% увеличение на основното трудовото възнаграждение получават работещите в детските
Коментари Харесай

Вдигнаха с 15% заплатите в детското и училищно здравеопазване във Варна

15% нарастване на главното трудовото заплащане получават работещите в детските ясли, в яслените групи на детски градини, в здравните кабинети в градини и учебни заведения и здравните посредници. Това е заложено в подписания на 29.09.2023 година анекс към Общинския групов трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “ 2022-2024 година взаимно със синдикалните организации – КНСБ и КТ „ Подкрепа “.
Увеличението влиза в действие от началото на тази година, като главното заплащане на медицинските сестри става 1 726 лева, при междинна брутна заплата – 2 284 лева, а на лекарите – 2 244 лева (средна брутна заплата – 2 906 лева.).
Договорените средства са резултат от договаряния със обществените сътрудници, които минаха в градивен звук, оповестиха от дирекция „ Здравеопазване “ към Община Варна.
Във връзка с повишение квалификацията на чиновниците от детското и учебното опазване на здравето взаимно с Медицински университет – Варна, през месец септември започва и нова общинска стратегия „ Обучение на експертите, работещи в детските ясли, яслените групи в детски градини, здравните кабинети в детски градини и учебни заведения и здравните посредници “.
Чрез възстановяване изискванията на труд се цели професионално рационализиране, опазване на работните места и престижа на медицинските експерти, служащите и чиновниците от детските ясли и здравните посредници, показват от отрасловата дирекция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР