15 септември е - първият учебен ден. Над 700 000

...
15 септември е - първият учебен ден. Над 700 000
Коментари Харесай

Първият учебен ден: близо 60 хиляди първокласници тази година

15 септември е - първият образователен ден. Над 700 000 подрастващи влизат в 2349 учебни заведения в България, а в тях ще ги посрещнат над 70 000 учители. Броят на първокласниците е близо 60 хиляди.

Някои школа оповестиха начинания в поддръжка на Царево и другите обитаеми места по Черноморието поради вредите от наводнението. Сред тях са учениците да не носят цветя, а да оставят парична сума в специфична кутия.

" Бих желал да се обърна особено към тези малко над 57 хиляди първокласници, които през днешния ден за първи път ще се срещнат със своите учители, се споделя в одобрение на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков. - Скъпи деца, през днешния ден в родното учебно заведение стартирате едно огромно премеждие. Приключение, което ще е изпълнено с доста провокации, игри, разкриване на нови неща и познания за света към вас.

Бъдете любопитни, търсещи и на първо място щастливи през образователните часове, които Ви предстоят. Нито за миг не забравяйте, че учебното заведение е място, където постоянно ще получите поддръжка и схващане. Уважавайте учителите си и общувайте със съучениците си - другарствата с тях са скъпи ". 

В обръщението си към учителите и ръководителите на просветителни институции министър Цоков отбелязва, че в обучителния развой има сложни дни, има и моменти, в които човек си задава въпроса дали да продължава да дава всичко от себе си.

" Днес, когато цялото ни общество гледа към Вас, повече от всеки път би трябвало да сте горди с специалността си. Обичайте я, тъй като тя е предопределение! С горделивост бъдете учители на децата ни. Хилядите цветя, които ще получите в първия образователен ден, са жест на признателност и самопризнание за труда Ви от цялото общество ", споделя просветителният министър.

Той насочва специфични поздравления и към колективите на всички яслени групи и детски градини, които слагат основата, без която триумфите и на учебното, и на висшето обучение биха били немислими.

" Не на последно място приветствам с  първия образователен ден и 398-те български неделни учебни заведения зад граница. Скъпи представители на българските общности и учители, продължавайте да обучавате със същото мъжество и давайте всичко от себе си, с цел да възпитате любовта към езика, културата и родината ни в тези близо 30 хиляди деца, които живеят надалеч от България, само че посредством Вас тя ще остане в сърцата им.

Пожелавам на всички Вас - учители, шефове и възпитаници, здраве, благоденствие и добротворство! На добър час! ", с тези думи приключва приветствието за 15 септември на министър Галин Цоков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР