15-годишно момиче спаси възрастен мъж, изпаднал в безпомощно състояние в

...
15-годишно момиче спаси възрастен мъж, изпаднал в безпомощно състояние в
Коментари Харесай

Девойка спаси възрастен човек, изпаднал в безпомощно състояние в центъра на Варна

15-годишно момиче избави възрастен мъж, изпаднал в безпомощно положение в центъра на Варна, научи .

Случаят е от нощес към 18.30 часа. Девойката минавала през градинката до  Археологическия музей, когато забелязала на една от пейките възрастен мъж в безпомощно положение. Приближила се до него и го попитала по какъв начин се усеща, дали има потребност от помощ. Тъй като мъжът бил във очевидно несъответстващо положение, момичето набрало тел. 112 и потърсило помощ.

" Изплаших се, тъй като индивидът не можеше да диша. На трахеята му имаше дупка, явно е претърпял някаква интервенция. Не мога да преценява какъв брой време чаках с него колата за спешна помощ, само че извънредно се тормозих, че ще стане пакост до момента в който дойдат медиците. Броях всяка секунда и се молех да дойдат по-скоро, тъй като не можех да направя нищо повече от това да заставам с него и да очаквам. Малко се ядосах, когато ми се обадиха да ме питат още ли е там индивидът и каква кола за спешна помощ да пратят. Какво значение има каква, значимото е да е в точния момент. Звъннах на мои близки, с цел да помоля, в случай че не пристигна скоро колата за спешна помощ те да се обадят още веднъж, тъй като помислих, че не са ме взели на съществено. Успокоих се, когато видях екипа на Спешна помощ да се задава. Качиха индивида, прегледаха го и потеглиха. Аз обаче още бях със сърцетуптене от боязън дали всичко ще е наред. Тръгнах към Спешния център, тъй като желаех да знам какво му е на индивида и дали ще го спасят. Когато стигнах в МБАЛ " Св. Анна " ми обясниха, че не е при тях. Тогава се обадих на мама, с цел да пристигна и отидем дружно до Терапията, където ми споделиха, че е отведен индивидът. Трябваше да знам дали е добре ", описа за Varna24.bg Никол Кръстева. 

Момичето и майка му остават пред Спешния център в УМБАЛ " Св. Марина " до 22.00 часа. Едва когато дежурният доктор излиза да заяви, че 64-годишният пациент е към този момент настанен в болничното заведение, а причина за безпомощното му състояние е дихателна непълнота, която е овладяна, двете си потеглят. 

Никол споделя още, че това не е първият път, когато прави всичко допустимо да помогне на човек в потребност, само че не търси нито признателност, нито внимание по-късно. Въпреки това не крие, че се е почувствала щастлива, когато лекарят от Спешното стиснал ръката й в символ на признателност за проявената храброст и човечност.

" Никога не бих подминала човек в потребност и считам, че това да си добър и съчувствен е най-нормалното нещо на света ", безапелационна е Никол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР