15-годишният Итън застреля четирима съученициПредстои процес и срещу бащатаМайката на

...
15-годишният Итън застреля четирима съученициПредстои процес и срещу бащатаМайката на
Коментари Харесай

Майка на тийнейджър осъдена за негови убийства

15-годишният Итън простреля четирима съученици
Предстои развой и против бащата

Майката на младеж, който простреля четирима съученици в гимназия покрай Детройт, бе наказана от правосъдно жури в щата Мичиган за непредумишлено ликвидиране, съобщи Би Би Си.

Дженифър Кръмбли (45 г.) е първият случай в Съединени американски щати на наказан родител за незаконно действие на детето си.

Прокурорите я упрекнаха за това, че е показала немарливост като е разрешила синът є да има револвер, както и че е пренебрегнала предупредителни признаци за задаващото се принуждение. Съпругът є и татко на детето - Джеймс Кръмбли, е измамен под отговорност по същите обвинявания, делото против него следва през март.

Синът им Итън, през днешния ден на 17 години, се призна за отговорен и излежава доживотна присъда без право на подмяна за убийството на четирима съученици на 30 ноември 2021 година За което 15-годишният тогава Итън употребява полуавтоматичен револвер, който родителите му купили няколко дни по-рано. Джеймс и Дженифър му го подарили, макар че синът им се оплаквал от халюцинации и желал да му бъде оказана психическа помощ, само че родителите му отказали, обявиха прокурорите.

В самия ден на стрелбата Джеймс и Дженифър били извикани в учебното заведение, откакто преподавател разкрил рисунки на Итън, изобразяващи револвер, патрон и кървяща фигура до думите “Кръв на всички места ”, “Животът ми е ненужен ” и “Мислите няма да спрат - помогнете ”. На родителите било казано, че Итън се нуждае от консултация и би трябвало да го заведат вкъщи. Те обаче отказали и по този начин Итън бил върнат в клас, като освен това никой не ревизирал раницата му, в която носел револвера. Няколко часа по-късно излязъл въоръжен от тоалетната и почнал да стреля.

Каква присъда ще получи майката Дженифър следва да бъде несъмнено на 9 април. За всяко от обвиняванията против нея оптималното наказване е 15 години затвор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР