15-годишният Даниал Брекверди остава в ареста, реши Апелативният съд в

...
15-годишният Даниал Брекверди остава в ареста, реши Апелативният съд в
Коментари Харесай

Достойнството и омразата - на върха на ножа

15-годишният Даниал Брекверди остава в ареста, реши Апелативният съд в София. Момчето беше арестувано, откакто прободе с нож собствен връстник в столичния квартал " Надежда ". Така беше доказано решението на Софийски градски съд от предходната седмица.
Коментар на редактора
Случаят стана изключително известен откакто в интернет се появи видеоклип с Даниал, в който той, полугол и оцапан с кръвта на връстника си Християн, обясняваше на свои другари какво е сторил.
Историята е необикновен образец за цялата сбърканост на живота ни. Живот, в който към този момент всичко се движи толкоз бързо, че не можем да го осъзнаем и рядко дочакваме да забележим цялостната картина. А в този случай тя е доста значима – да чуем какво е подтикнало едно 15-годишно момче да работи с ножа като касапин против друго човешко създание. Версията е следната – Даниал е станал обект на продължаващи с месеци обиди поради произхода си. Той има ирански корени, което в учебно заведение му е докарало куп насмешки и убити, най-невинната от която е " джихадист ". И най-после нервите му против един от " мъчителите " не са издържали.
Постъпката на Даниал е още по-ужасна и тъй като по свидетелски показания и медийни репортажи в учебното заведение са знаели какво се случва. Знаели са учителите. Дали е по този начин си знаят единствено въпросните хора, само че с огромна доза възможност можем да предположим, че е изцяло допустимо. И тогава идва разумният въпрос – вие, г-жи и г-да учители, какво направихте? Изобщо направихте ли нещо? А защо я работите тази специалност, в случай че не обръщате внимание на такива проблеми? За ден да мине, различен да пристигна ли?
Липсата на отговорност в тази ситуация е виновност, която ще си остане ненаказана. Не чух, не видях, не ми се занимаваше. И най-после имаме куп провалени животи. На Даниал, който в този момент ще понесе справедливо наказване. На Християн, който цялостен живот ще страда от последствията от нападението – както душевен, по този начин и физически. На фамилиите им, които също ще страдат поради децата си. А можеше да не е по този начин – в случай че просто някой си беше приключил работата, в случай че беше обърнал внимание, в случай че беше осъзнал, че достолепието към момента е полезност, която не може просто да бъде подценена. Ако беше си спомнил, че думичката " преподавател " има и друго значение в българския език - " педагог ". Ако...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР