145 са случаите със съмнение за морбили в Пловдивска област.

...
145 са случаите със съмнение за морбили в Пловдивска област.
Коментари Харесай

Епидемия от морбили заплашва Пловдив

145 са случаите със подозрение за морбили в Пловдивска област. Това заяви епидемиолог от Регионалната здравна ревизия. През последните седем дни са регистрирани 5 нови случаи със подозрение за съществуване на заразното заболяване, а от началото на месец юни – общо 16.

Дежурният епидемиолог увери, че всеки регистриран случай на морбили се изследва от чиновници на Регионалната здравна ревизия в Пловдив, за навреме предприемане на съответните противоепидемични ограничения, оповестява Стандарт. Строго се управлява спазването на връчените наставления. Личните лекари не престават да ваксинират против морбили всички, които са пропуснали имунизация или са контактни на инфектираните. Въпреки записаните нови 16 случаи със подозрение за съществуване на болестта, от Регионалната здравна ревизия увериха, че обстановката в Пловдивска област се усъвършенства, защото морбили не се популяризира интензивно както през месеците март и април.

До 25 май броят на заболелите доближи 116, а до 17 юни те бяха към този момент 140. Първият случай на морбили в Пловдивска област бе регистриран на 17-ти март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР