144 състезатели са заявили участие в дисциплините рекърв, компаунд и

...
144 състезатели са заявили участие в дисциплините рекърв, компаунд и
Коментари Харесай

Над 140 състезатели ще участват на турнира по стрелба с лък за Купата на кмета на град Елин Пелин

144 състезатели са декларирали присъединяване в дисциплините " рекърв ", " компаунд " и " гол лък " на шампионата по пукотевица с лък за Купата на кмета на Елин Пелин, който ще се организира в събота и неделя.

Поради огромния брой участници надпреварата ще се състои в многофункционалната спортна зала на НСА " Васил Левски " Надпреварата е част от държавния състезателен календар на  Българската федерация по пукотевица с лък и е последна в зала преди държавните шампионати на закрито, които са планувани за месец март във Варна.

Турнирът е и последна инспекция за националния тим, който ще показа България на Европейското състезание в Самсун (Турция) сред 12 и 18 февруари.

Входът е свободен. Квалификациите са в събота в две сесии от 9:40 до 12:00 и 13:20 до 16:00 часа, а елиминациите стартират в неделя от 9:20 и ще продължат до 15:00 часа.

България ще бъде показана с 10 състезатели. Европейският вицешампион за младежи навън Иван Банчев към този момент е в категория мъже. При дамите Добромира Данаилова, Мартина Иванов и Теодора Иванова ще вземат участие както в самостоятелната, по този начин и в отборната конкуренция.

Вицешампионите за кадети под 18 години от Европейската младежка купа 2022 ще започват самостоятелно и отборно при младежи под 21 години в състав Ангел Нецов, Благой Тодоров и Патрик Великов. За първи път ще бъдем показани и от тим мъже " гол лък " - Асен Пейчев, Станислав Гюров и Теньо Банков, които също ще се включат самостоятелно и отборно.

В събота в ММС ще се организира и годишното Общото заседание на БФ Стрелба с лък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР