140 колоездачи потеглиха от Видин по най-дългия веломаршрут в България

...
140 колоездачи потеглиха от Видин по най-дългия веломаршрут в България
Коментари Харесай

Започна най-дългият колоездачен маратон у нас

140 колоездачи потеглиха от Видин по най-дългия веломаршрут в България - „ Дунав ултра ". Трасето от 740 километра стартира от видинското село Куделин и доближава до Дуранкулак.

Колоездачният поход по него се организира за осма година, а задачата е маршрутът да се наложи като все по-популярна дестинация за велотуризъм. Пътят минава през 110 обитаеми места, а началото на велопохода е от Видин, край брега на Дунав.

„ Аз провокирам себе си и желая да опозная доста нови места, да прегледам България по поречието на Дунав и да се срещна с нови хора ", споделя Гергана, участник във велопохода.

Всеки от преходите по трасето „ Дунав ултра " добавя предходните.

„ Имаме присъединяване на доста общини, които поддържат самото събитие, което по този метод ще направи допустимо...повече локални хора да научат за нашата кауза-популяризирането на този маршрурт, популяризирането на обитаемоте места, през които минава ", споделя основателят на веломаршрута „ Дунав ултра " Борис Бегъмов.

Организаторите предлагат места за хранене и нощувка, както и 100 от естествените и исторически забележителности, които си заслужава да се видят. Вече има и мобилно приложение, което да насочва велосипедистите.

„ Мобилното приложение „ Дунав ултра " ще бъде персонален лидер на всички тези колоездачи, които ще пропътуват идващите 700 километра ", споделя Борис Бегъмов.

Велопоходът няма спортен темперамент и участниците са избрали друго време, с цел да доближат крайната точка - село Дуранкулак на североизток.

Автор: Анжела Каменова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР