140-килограмов мъж става блестящ атлет. Варненецът Андрей Трайков влиза в

...
140-килограмов мъж става блестящ атлет. Варненецът Андрей Трайков влиза в
Коментари Харесай

Мъж от Варна спечели най-важната битка в живота си! От 140 кг стана блестящ атлет

 140-килограмов мъж става ослепителен спортист. Варненецът Андрей Трайков влиза в жестока конкуренция за живота си, откакто доближава плашещите 140 кг. 34-годишният мъж признава, че постоянно е имал наднормено тегло, само че нещата загрубяват, когато отпътува за Щатите, с цел да преследва американската фантазия.

" Ядях безсистемно от всичко. Сандвичи, бургери, пици. Най-вече ядях вечер, което е най-вредното нещо, и точно от това натрупах доста килограми ", спомня си пред " България Днес " борбеният мъж. Връща се в България, само че продължава да натрупва телесна маса. Здравето на Андрей е застрашено, като той постоянно подвига високо кръвно, изпада в меланхолия и го мъчат още куп болежки.

" Осъзнах, че би трябвало да спра, другояче нямаше да оцелея. Започнах да имам доста огромни здравословни проблеми. Не можех да дремя, болеше ме непрекъснато гърбът. Изпаднах в меланхолия. Вдигах кръвно, холестерол ", връща се обратно в тежките си години Трайков.

Това е основният миг, в който Андрей осъзнава, че би трябвало да промени метода си на живот. Отива в Боровец, измежду природата. Там стартира да чете доста книги по тематиката. Прави дълги разходки и хапва единствено плодове и зеленчуци. Рязко смъква 10 кг, само че по-късно изпада в застой.

" Когато видях, че не става единствено с чиста храна, влязох във фитнес. Започнах да упражнявам и лека по лека се приведох във форма. Успях да смъква 60 кг. Към днешна дата тежа 79-80 кг ", споделя спортистът. Миналата година споделя пред другари, че желае да се включи в маратон по тичане. Те му се изсмиват и в началото не му имат вяра.

Това стимулира Андрей и той се записва за Софийския маратон. На него съумява да пробяга 42 км за 4 часа и 20 минути.

" Подготвих се за месец и половина. След като го избягах, към този момент не можех да спра да тичам. Знаех, че мога да се оправя и по-добре. На идващия маратон в София изминах дистанцията за три часа и половина ", добавя упоритият варненец.

Оттогава Андрей тренира съвсем непрекъснато. Научил е наизуст маршрута Варна - Кранево и Варна - Аладжа манастир, който е дълъг към 18 км. Животът му към този момент е напълно обвързван със спорта. След като приключва Медицинския университет във Варна, Андрей стартира работа като рехабилитатор. Почти цялото му обграждане е от спортисти.

Най-дългият маршрут, който волевия мъж изминава, е последният му. 76-километровото трасе е осеяно с трудности, защото е в планината. Андрей съумява да го преодолее за 11 часа и половина.

Ултрамаратонецът провежда благотворителни начинания, свързани със спорта. Последната такава е в помощ на дребния Дани от Добрич, който страда от детска церебрална парализа. По време на тичането във Варна се събират 5000 лева, които са дарени на фамилията на болното дете.

" Много обичам да се занимавам с деца. За жал у нас няма качествено лекуване. Затова всички бягат в чужбина. От тази позиция желая да оказа помощ. Събрахме една сума от 5000 лева за Дани, което не е доста, само че отново се веселя, че успяхме да се включим. Срещнах се персонално с него. Усещането е необикновено ", споделя Андрей.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР