14-дневната заболеваемост е около 60. Близо сме до 1000 души

...
14-дневната заболеваемост е около 60. Близо сме до 1000 души
Коментари Харесай

Вървим ли към ново затваряне? Говори доц. Ангел Кунчев

14-дневната заболеваемост е към 60. Близо сме до 1000 души инфектирани от ковид. Почти сме в „ оранжевата зона “. Вървим нагоре. Това заключи държавният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който разяснява ограниченията за упованието на идната четвърта вълна на COVID-19. От думите на специалиста стана ясно, че още не сме влезнали в пика.

„ Много бързо се развиват нещата. Няма драматизъм. Просто пристигна моментът и на нашите страни. Ще преминем и през тази четвърта вълна “, сподели Кунчев. По думите му здравната ни система е постоянна и експертите ни са подготвени за битката с ковид.

„ От друга страна сме с доста ниско равнище на имунизация, което при всички случаи ще окаже въздействие. Много зависи от нашето държание. Има 1-2 заблуди, с които се пробвам да се боря с тях. Едната е, че ограниченията не работят. Втората – фаворизират се някои ограничения за сметки на други. Да, вие може да миете ръцете си и да дезинфекцирате по 100 пъти дневно, само че това заболяване се предава по въздуха “, разяснява пред БТВ доцент Кунчев.
 Доц. Ангел Кунчев: Четвъртата вълна на COVID-19 към този момент стартира Доц. Ангел Кунчев: Четвъртата вълна на COVID-19 към този момент стартира
„ Вече сме при започване на четвъртата вълна на COVID-19. От една седмица означаваме непрестанен растеж. За благополучие, не с прекомерно бър...

Избягването на скупчване на доста хора остава най-голямата рекомендация, наред с имунизирането.

„ Търсенето на баланс е значимо. Не следва затваряне “, означи още държавният здравен контрольор. Той е последовател на стимулирането на имунизирани, само че не поддържа крайностите като във Франция, където да се не разрешават неща на неимунизираните.

„ Мислят се всевъзможни разновидности - всичко, което работи в интерес на имунизациите. За всички е ясно, че това е решението. Като започнете от бира и пица в Щатите, виждате, хората търсят способи да подтикват “, съобщи още Кунчев.

Той разкритикува здравни служащи, които „ се вършат на забавни и четат във фейсбук “ и не желаят да се имунизират. Кунчев бе безапелационен, че по този метод тези със подозренията заплашват живота на възрастните хора. Специалистът чака, че ще има и слагане на трета доза за ковид.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР