135 деца чакат за осиновяване във Врачанско, като за февруари

...
135 деца чакат за осиновяване във Врачанско, като за февруари
Коментари Харесай

Още две деца от Врачанско останаха без дом, осиновителите намаляват

135 деца чакат за осиновяване във Врачанско, като за февруари в регистъра на обществената работа са вписани нови две изоставени хлапета, научи BulNews.bg. Мрачната наклонност за понижаване на осиновяванията се затвърждава поради обстоятелството, че повече от половината чакащи новите си фамилии деца, са с увреждания. Едва 66 са здравите деца, само че множеството са от ромски генезис.
Двете изоставени хлапета през февруари са на възраст до 2 години. Общо 30 фамилии от региона са декларирали желание да осиновят дете. Нови претенденти през последния месец обаче няма.
Добрата вест е, че през февруари има едно национално осиновяване благодарение на районна дирекция „ Социално подкрепяне “. За месеца са извършени 4 съвещания на съвета по осиновяване, като са избрани две подобаващи фамилии за осиновители.
95 са децата, настанени в приемни фамилии в област Враца. 102 пък са вписаните приемни фамилии, като единствено в 85 от тях има настанени деца. За интервала е заличено едно приемно семейство, споделиха от обществената институция.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР