13,7 млн. лева са планирани за спорт в новия бюджет

...
13,7 млн. лева са планирани за спорт в новия бюджет
Коментари Харесай

13,7 млн. лева са планирани за спорт в новия бюджет на Варна

13,7 млн. лв. са планувани за спорт в новия бюджет на Варна. В тази сума влиза издръжката на общинското дружество и дирекцията, ангажирани със спортните мероприятия и действия в града, стратегия " Спорт “, както и построяването на спортна инфраструктура. Това стана ясно на днешното съвещание на ПК " Младежки действия и спорт “ към ОбС-Варна, на което беше утвърдена финансовата рамка за 2022 година

Бюджетът на стратегия " Спорт “ тази година е в размер на 1,5 млн. лв..  1/3 от средствата са за материално стимулиране на клубовете.  Около 900 хиляди лв. са планувани за финансово подкрепяне на национални и интернационалните прояви. Сред тях са Европейското състезание по хандбал за младежи до 20 година и Европейското състезание по карате киокушин, чийто хазаин ще е Варна.

В спортния календар на града попадат също Световната купа по спортна гимнастика, интернационалният лекоатлетически маратон Варна 2022, както и плувният турнир  “Black Sea Cup ". За 82-ри път ще се организира обичайният маратон по плуване " Галата – Варна “. Тази година водите на Черно море край Варна ще одобряват и няколко регати.

По отношение на спортната инфраструктура в бюджета на Община Варна са заделени близо 2,5 млн. лв. за стадион " Спартак “, с които да завърши ремонтът на оборудването.

Членовете на комисията утвърдиха също проекторамката на Програма " Младежки действия “ в размер на близо 706 хиляди лв. и на Програмата за предварителна защита на рисковото държание измежду деца и младежи, възлизаща на 243 хиляди лв..

На днешното съвещание на комисията съветниците дадоха единодушието си построяването на зала по спортна гимнастика да бъде включено в Плана за интегрирано развиване на община Варна  /ПИРО/ за интервала 2021-2027г. Те взеха решение също да се образува работна група, която да прегледа опциите за даване на общински терени за безплатно прилагане от ФК " Възраждане “ и ДФК " Одесос “, както и за финансово подкрепяне на ФК " Тополи 2010 “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР