125 военни коли на сирийските кюрдски Сили за защита на

...
125 военни коли на сирийските кюрдски Сили за защита на
Коментари Харесай

125 военни коли на сирийските кюрди са се изтеглили от планираната зона за сигурност

125 военни коли на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) са се изтеглили от региона на плануваната " зона за сигурност " в Северна Сирия в посока към провинция Хасака, оповестиха източници от турските сили за сигурност, представени от в. " Хюриет дейли нюз ", съобщи Българска телеграфна агенция.

СЗН имат време да се изтеглят до 10 ч. вечерта на 22 октомври от плануваната " зона за сигурност " според краткотрайното помирение, контрактувано сред Анкара и Вашингтон, целящо да разреши евакуиране на кюрдската милиция от позициите й в Североизточна Сирия.

Ако някакви терористи останат след 22 ч., те ще бъдат обезвредени, споделиха източници от силите за сигурност пред " Хюриет дейли нюз ".

Турция желае да образува 120-километрова " зона за сигурност " след изтеглянето на СЗН в региона от Тал Абияд и Рас ал Айн. Предвижда се зоната за сигурност да бъде удължена до 444 километра.

Работим в тясно съдействие със Съединени американски щати по въпроса за събирането на оръжията, доставени на СЗН, споделиха още източниците, като прибавиха, че процесът към момента не е завършил.

На 9 октомври Турция стартира офанзивата " Извор на мира " в Северна Сирия, която е ориентирана против бойците от Силите за отбрана на народа. На 17 октомври Съединени американски щати и Турция реализираха съглашение за прекратяване на бойните дейности в Северна Сирия. Турция се съгласи да приключи огъня за 120 часа, с цел да може кюрдските отряди, влизащи в обединението Сирийски демократични сили, да изоставен региона на плануваната " зона за сигурност ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР