120 км с колело, 5 км тичане с куче, каране

...
120 км с колело, 5 км тичане с куче, каране
Коментари Харесай

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения

120 км с колело, 5 км бягане с куче, каране на ролери, фитнес интензивности и нанагорнище на пирински връх са единствено част от спортните провокации на известни персони в благотворителното събитие „ Предизвикай се с идея ” на фондация „ Заедно в час ”

Актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Георги Златарев, Валентина Каролева, Яна Титова и Ники Илиев са част от известните лица, които тази пролет ще се предизвикат със спортно предизвикателство с благотворителна идея. Всички те са посланици на „ Предизвикай се с идея ” - едно ексцентрично спортно събитие, което ще се организира на 30 май от разнообразни точки на България и света.

Целта на събитието е да сплоти хиляди хора от страната и чужбина, които имат вяра, че образованието е полезност за цялото общество, като ги предизвика в границите на един ден да изпълнят персонално спортно предизвикателство. Събитието се провежда от фондация “Заедно в час ” и е въодушевено от образеца на разнообразни хора, които през годините поддържат организацията през физически тествания – присъединяване в маратони, вело турове из Европа и други Партньори на самодейността са софтуерната компания Nexo, Garitage Park, Garitage sports center, зала “Левски София ”, детска градина " Веселото Гардже ", CrossFit Vitosha и BRUM Scooters.

„ Предизвикай се с идея ” е отворено за хора на разнообразни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Всички, искащи да се включат, би трябвало да се записват авансово на уеб страницата на събитието www.zaednovchas.bg/sport и да попълнят къс формуляр. В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – вървене, тичане, плуване, колоездене, катерене или друга по желание. След това остава единствено да изпълнят своето предизвикателство до 30 май или на самата дата.

Предизвикателствата на актьорите
Актьорите посланици на „ Предизвикай се с идея ” са избрали разнородни спортни категории. Сред тях се открояват велоентусиастите Георги Златарев и Алек Алексиев. Първият ще измине с велосипед дистанцията от София до Шипка на 30 май, а вторият 120 км до дестинация, която още е загадка.
„ Станах дипломат на “Предизвикай се с идея ”, тъй като е прелестен метод да развиеш себе си (едно от най-важните неща), до момента в който помагаш на другите (друго от най-важните неща). Образованието е най, най-важното нещо за децата! След здравето, несъмнено. Нищо не е по-важно за една страна, от това да има деца с просторност на мислене, с разсъдък, със познания, със дарба да се учат и развиват ”, споделя Георги Златарев за мотивацията си да измине над 220 км с колело.
Актрисата Валентина Каролева си е сложила фитнес предизвикателство с разнообразни извършения,а Яна Титова ще прави 108 слънчеви поздрава. И двете към този момент интензивно упражняват, като споделят напредъка си в instagram. Дария Симеонова ще заложи на тичане, а артистът и режисьор Ники Илиев ще се приготвя да тича 5 км дружно с кучето си.

Посланици и от спорта
Познати лица от спорта също поддържат самодейността и ще влязат в разнообразни от познатите функции - сноубордистката Александра Жекова ще изкачва пирински връх, а ултрамаратонецът Краси Георгиев ще постави ролери и ще навърта километри с още запалянковци на градските кънки. С провокации ще се включат още гимнастикът Йордан Йовчев, някогашният волейболист Любо Ганев, боксьорът Кубрат Пулев, йога учителката Нина Сотирова, фитнес инструкторката Инес Субашка и сърфистките Мария Кинкина и Илияна Стоилова. Спортният кореспондент на bTV Димитър Тасев пък ще предизвика своите сътрудници от спортна редакция с лекоатлетически извършения. Телевизията е медиен сътрудник на самодейността дружно със уеб страниците Майко блага, Под моста, Обекти, Новите родители, Лицата на града, Програмата, Go Guide, My Sofia, YouthHub, sCool media, Списание 360, Списание 8 и Неправителствени организации порталът.

Каузата на „ Предизвикай се с идея ”
Фондация „ Заедно в час ” към този момент 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. „ Нов път в преподаването ” е известната стратегия на организацията. Участниците в нея получават особено създадени образования, менторска поддръжка и благоприятни условия за кариерно развиване като учители. Новата стратегия на фондацията „ Училища за образец ”, която започва през 2020, е ориентирана към развиване и поддръжка на цели учебни екипи.
 „ Заедно в час ” е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация „ Америка за България ” и е част от световната просветителна мрежа Teach For All.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР