12 заведенията в столицата бяха глобени за нарушаване на противоепидемичните

...
12 заведенията в столицата бяха глобени за нарушаване на противоепидемичните
Коментари Харесай

Колко заведения изгоряха с глоби, ще продължат ли да работят

12 заведенията в столицата бяха санкционирани за нарушение на противоепидемичните ограничения в четвъртък против петък.

Според новата заповед всички заведения за хранене и питейни заведения трябваше да затворят най-късно до 22:00 ч. и да работят на 50% от потенциала си. Собственици на заведеняи обаче всеобщо се заканиха да бойкотират ограниченията и множеството останаха отворени

От браншовите асоциации на ресторантьорите намират новите правила за дискриминационни, тъй като по думите им са ориентирани единствено към заведенията за забавление и заведенията за хранене. В същото време 80% от личния състав е имунизиран, заяви Българска национална телевизия.

Почти всички нощни заведения на столицатаработеха през вчерашния ден. Институциите пък отвърнаха на неподчинението с огромни инспекции с представители на 5 институции - РЗИ, Столична дирекция на вътрешните работи, Икономическа полиция, организацията по храните и пожарна сигурност.

Още в първото тествано заведение - битов ресторант с жива музика в " Студентски град ", беше формиран акт на шефа, тъй като са отворени след 22:00 ч. В ресторанта не липсваха и гости, които продължиха да вечерят.

Второто санкционирано заведение е наргиле-бар, което също не съблюдава заповедта и работи след 22:00. Това обаче не е загадка, тъй като табела на входа ясно декларира, че заведението няма да съблюдава новите ограничения.

Част от посетителите се тормозиха от засиленото полицейско наличие и си потеглиха. Други просто бързаха да си лягат.

От СРЗИ предизвестиха, че е допустимо да вършат инспекции всяка нощ.

Глобите са на стойност сред 300 и 1000 лева за физическо лице и сред 500 и 2000 лева за юридическо.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР