12 [скрийншот zonaburgas bg] 12 [Министерство на туризма] Миналия четвъртък

...
12 [скрийншот zonaburgas bg] 12 [Министерство на туризма] Миналия четвъртък
Коментари Харесай

Когато фактите говорят, от ГЕРБ ги надвикват

12 [скрийншот zonaburgas bg] 12 [Министерство на туризма] Миналия четвъртък уеб сайтът " Биволъ " заяви, че кметът на Царево Георги Лапчев е внесъл в Общинския съвет докладна бележка, с която да бъде признат обстоен организационен проект (ПУП) на региона зад плажа " Силистар ", където да бъде построено вилно населено място върху 22 декара. То ще се намира на територията на Природен парк " Странджа " в зоната на екологичната мрежа " Натура 2000 ". В петък докладната беше гласувана с болшинство от 9 съветници, осем от които от ГЕРБ.

Очаквано в обществените мрежи избухна яд освен поради следващото желание да се унищожава девствена и предпазена природа, само че и поради грубото тъпчене на законите - строителство на тези терени не може да стартира без позволение на екологичното министерство, а и Подробен устройствен план не може да се утвърждава без влезнал в действие общ организационен проект.

След острата социална реакция министър председателят Борисов подреди на директно определения кмет на Царево да не извършва решението на директно определения Общински съвет " до цялостното увещание на обществеността в правотата на това решение ". Вместо да стартира " убеждаването ", кметът Лапчев разгласи информацията за застрояването за " подправена вест " - съгласно него нямало капиталово желание за вилно населено място, а това било единствено концепция.

В докладната бележка с подписа му обаче ясно се виждат думите " застрояване " и " вилни здания ". От оповестен в " Биволъ " различен документ излиза наяве, че въз основата на поискания от вложителя " Ню билдинг естейтс " обстоен организационен проект още през юли незабавно е призован уголемен Общински експертен съвет с представители на всички наранени ведомства и контролни органи, в това число Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас. Всички гласоподават единомислещо и без възражения за одобряването на ПУП-а, който ще разреши застрояване на " Силистар ".

И не щеш ли в сряда тази седмица Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас, излезе с необикновено мнение - решението на Общинския съвет в Царево опонира на Закона за устройството на територията, тъй като утвърденият обстоен организационен проект не е минал през екооценка, която е трябвало да направи бургаската екоинспекция - същата, която през юли е гласувала без несъгласие за одобряването на същия Подробен устройствен план.

Когато обстоятелствата приказват, и боговете мълчат, споделя известният афоризъм, с цел да ни подсети, че има граници, носещи позор за всеки, който ги е пресякъл. Българските властници обаче очевидно се смятат за освен това от богове, тъй като не престават да бълват лъжи по тематиката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР